MÂNCARE DE PUI CU MĂSLINE! Las rețeta aici și pentru voi pofticioșilor!

Mancare de pui cu masline , gustoasa,simplu si rapid de preparat . Gustul mancarii este dat in special de masline ,asadar va sfatuiesc sa folositi masline gustoase ,de preferat maronii ,fara samburi si conservate in ulei de masline .

Daca folositi din cele negre conservate in saramura este de preferat sa le clatiti bine cu apa rece  inainte ,eventual sa le lasti la dessarat daca sunt foarte sarate.

Ingrediente:

  • 1 kg pulpe de pui
  • 100-125 g masline negre
  • 4 rosii mari
  • 2 ardei capia
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov mare
  • 4 catei usturoi
  • 3 foi dafin
  • 2-3 cani apa
  • 1 cana suc de rosii
  • 50 ml vin alb sec
  • sare
  • boabe piper negru
  • 4-6 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

  • Curatam legumele, le spalam si le taiem in bucatele potrivite.
  • Punem 2-3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie, pe foc mic, iar cand acesta este incins, adaugam legumele. Le calim 3-4 minute, apoi adaugam vinul alb. Cand alcoolul s-a evaporat complet, adaugam jumatate de cana de suc de rosii amestecata cu 1 cana cu apa, frunzele de dafin si o lingurita de boabe de piper.
  • Acoperim tigaia cu capac si lasam sosul sa fiarba la foc mic pana ce legumele sunt fierte bine (cca 30 minute). Din cand in cand mai adaugam apa astfel incat sosul sa isi pastreze o consistenta lichida.
  • Intr-o tigaie separata, adaugam 2-3 linguri de ulei de masline, iar cand acesta este incins, adaugam pulpele de pui. Le prajim cate 10 minute pe ambele parti pana ce se patrund aproape complet si capata o culoare aurie.
  • Scoatem pulpele din tigaie, scurgem uleiul si stergem tigaia cu hartie absorbanta de bucatarie. Punem pulpele in tigaia curatata.
  • Eliminam frunzele de dafin din sos si il pasam cu blender sau cu ajutorul unei site cu gauri mici.
  • Adaugam peste sosul pasat, jumatatea de cana ramasa de suc de rosii amestecata cu jumatate de cana de apa.
  • Adaugam sosul peste pulpele de pui din tigaie. Punem tigaia pe foc mic si adaugam in mancarea de pui inca 2 frunze de dafin, maslinele spalate bine si putina sare (doar daca maslinele nu sunt sarate).
  • Acoperim tigaia cu capac si lasam mancarea de pui sa fiarba cca 20-25 minute pana ce sosul scade la jumatate.

Servim mancarea de pui cu masine, cu mamaliguta sau cu piure de cartofi. 

Pofta buna!

sursa