Majoritate o calcă în picioare, însă este cel mai bun MEDICAMENT NATURAL din întreaga lume!

Foarte mulţi oameni înlătura această plantă din culturile lor fără ştie măcar este una dintre cele mai benefice plante pentru sănătatea de pe planetă.

Este vorba de pătlagină, o plantă cu aproximativ 200 de variaţiuni, dar toate cu aceleaşi proprietăţi medicinale.

Cele mai populare sunt Lance şi Broadleaf. Pătlagină creşte în general în solurile sărace, pietroase, chiar şi pe şosele, de multe ori alături de păpădie.

Pătlagină se mai găseşte şi în şantierele de construcţii, o dovadă a faptului natură se regenerează.

La noi în ţară, această plantă are mai multe denumiri, care de care mai ciudate: limba-boului, mama-ploii, patlanjel sau iarbămare.

Perioada de înflorire a plantei este luna mai, iar ultimele răsaduri apar la începutul toamnei, în septembrie. De la pătlagină se foloseşte cel mai multrădăcina, însă în unele cazuri şi tulpină este utilizată.

Pe lângă o mulţime de vitamine, precum vitamina A, C sau K, plantă mai are în componentă şi acid salicilic, ulei volatil, proteine, substanţe minerale, substanţe antibiotice şi acizi graşi.

Toate aceste componente o fac foarte utilă în scopuri terapeutice şi, în concluzie, în tratarea multor boli sau afecţiuni.Una dintre proprietăţile patlaginei este vindecarea muscaturilor de ţânţari.

Plantă are proprietăţi astringente puternice şi absoarbe toxinele din organism. Ceea ce trebuie faceţi este striviţi pătlaginăşi o puneţi apoi pe zonele cu pricina. Puteţi pune pătlagină pe înţepături de albine, muşcături de insecte, acnee, tăieturi sau erupţii cutanate.

Apoi bandajaţi pentru 4 -12 ore, asigurânduva pătlagină este bine aşezată pe zona afectată.

O altă modalitate de a de beneficia de proprietăţile uimitoare ale patlaginei este aceea de a vaprepară un balsam pe care îl aplicaţi pe piele. Este foarte bun şi pentru tratarea hemoroizilor.

Pătlagină are efecte uimitoare şi asupra sistemului digestiv, mai ales pentru un sistem digestiv care a fost distrus de uzul antibioticelor, anti-inflamatoarelor sau calmantelor de orice fel, un sistem afectat de intoxicaţii alimentare sau boală Celiac etc.

Pentru tratarea problemelor digestive puteţi folosi atât frunzele cât şi seminţele de pătlagină. Din frunze puteţi face ceai, le puteţi pune în supă sau le puteţi usca şi folosi pentru asezonarea mâncărurilor.


În ceea ce priveşte seminţele, acestea se pot pisa sauînmuia în apă. Consumul de seminţe înmuiate este foarte benefic întrucât stimulează pierderea în greutate şi îmbunătăţeşte tranzitul.

Pătlagină are un rol foarte important în tratarea tusei şi a răcelii, ea acţionând un antibiotic foarte puternic. Folosită încă de pe timpul strămoşilor noştri, dacii, aceastăplantă şi-a dezvoltat treptat aria de utilizare, în prezent reprezentând un adevărat medicament şi pentru tratamentul celor bolnavi de tuberculoză, dar şi pentru cei care au probleme din cauza stresului cotidian saudin cauza oboselii prelungite.

Pătlagină este cu adevărat cea mai bună plantă medicinală. Ea are numeroase proprietăţi de vindecare, tratează problemele menstruale, afecţiunile digestive, afecţiunile pielii şi chiar artrită.

În plus, pătlagină poate fi consumată în diverse moduri, poate fipusă în salată sau chiar consumată pur. Oricum veţi decide o consumaţi, veţi vedea beneficiile sunt pe termen lung.

DACA TI-A PLACUT ACEST ARTICOL IL POTI DISTRIBUI


Publicitate:

Scrie un comentariu