Magda Vasiliu: Așa zisa emancipare a femeii a distrus practic femeia. Şi asta pentru că am fost proaste

Magda Vasiliu demonstrează, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, printr-o comparație făcută între generațiile bunicelor și străbunicelor noastre și cea a femeilor moderne,

că, de fapt, emanciparea nu a condus decât la pierderea unei părți a feminității și că goana teribilă în care curge viața acum, le împiedică să fie mame, bunici, străbunici…

”Ştiu că voi fi mâncată de vie de feministe, dar nu mă pot abţine. 8 martie a fost prilejul perfect pentru tot felul de proteste.

Femeile se plâng că sunt mai prost plătite decât bărbaţii, că nu au acces la aceleaşi joburi, că sunt, pe scurt, discriminate.

id=”748555″>Tot de 8 martie, zeci de persoane evocau cu nostalgie şi regret scene din copilărie în care mama părea sau poate chiar era centrul universului. Aşa zisa emancipare a femeii a distrus practic femeia.

 

Bunicile, străbunicile noastre trăiau până la 80-90 de ani, erau casnice, creşteau copii, schimbau reţete, mergeau la teatru, la operă, pictau, găteau pentru mese memorabile cu

prietenii, planificau vacanţe, se coafau constant, purtau ciorapi de mătase cu dungă, port-jartier şi pantofi cu toc.

Aveau timp să culeagă levănţică şi să o pună în şifonier printre rufe, la fel cum aveau timp să întindă la uscat flori de tei.
id=”748557″>Citeau, scriau, nu erau aşa «emancipate» ca noi, care nu mai ieşim din blugi, nu mai purtăm tocuri, facem un duş în grabă, mâncăm de la fast food, ne întindem părul cu placa

(altceva oricum n-am şti să facem), cu prietenii ne vedem rar şi atunci când ne vedem comandăm mâncare.

 

Suntem veşnic alergate, obosite, sătule de tot şi de toate. Şi asta pentru că am fost proaste.

Când am vrut cariere, joburi, etc, trebuia să ne asigurăm că bărbaţii pot şi vor să gătească, să spele, să calce, etc. Nu ne-am asigurat şi ne-am trezit cu toate pe cap.

Dacă pe noi ne învăţau bunicile/mamele să gătim, pe copiii de azi părinţii îi duc la cursuri de gătit. Cine dracu’ mai are timp să-i înveţe?

Străbunicile şi bunicile noastre aveau tihnă, liniştea mentală de a crea oameni, caractere. Noi, în grabă, mereu pe fugă, mereu în contratimp de vreo 30 de ani încoace, creăm doar indivizi.

Aşa că nu ştiu cum o fi mai bine“, a scris Magda Vasiliu pe contul său de Facebook.

Vesti noi despre baiatul bolnav de cancer al Magdei Vasiliu. Tatal micutului a facut anunțul: „Vlad a…”

De cateva luni bune, Magda Vasiliu a lasat impreuna cu sotul si copilul Romania, pentru Italia, acolo unde micutul lor se treateaza de cancer.

Vlad se afla internat la o clinica de specialitate din Italia, iar Magda sta alaturi de el in permanenta.

Micutul Vlad, in varsta de 8 ani, pare sa raspunda bine la tratamentul care nu este deloc usor, motiv pentru care medicii italieni l-au incurajat intr-un mod cu totul aparte.

Baietelul Magdei Vasiliu a primit de la cadrele medicale o diploma, impresionati fiind de curajul si atitudinea lui pozitiva.

„Vlad a inventat curajul”, a scris sotul Magdei Vasiliu in dreptul unei fotografii cu diploma primita de baiat din partea medicilor.

Fiul Magdei Vasiliu, bolnav de cancer, gest impresionant pe patul de spital:

Fiul Magdei Vasiliu le-a transmis un mesaj emoționant părinților lui, prin desen, de pe patul de spital.

Din imaginea care a fost publicată pe pagina de Facebook a soțului, Cosmin Stoian, se poate observa că micuțul Vlad așteaptă cu nerăbdare venirea lui Moș Crăciun.

”Mos Craciun nu mai vine in decembrie?!? Copilul este pe ,,val,,. Si-a pregatit deja scrisoarea…care nu este tocmai scrisoare…! Este INVENTARUL unui intreg oras! ???”, a scris Cosmin Stoian, soțul Magdei Vasiliu.

Prezentatoarea Magda Vasiliu, al cărei băieţel a fost diagnosticat cu cancer, a redactat o scrisoare de mulţumire pentru medicii italieni care îi tratează copilul.

Magda Vasiliu a mărturisit că a ajuns la camera de gardă a Clinicii Bambino Gesu, din Roma, după ce băieţelul ei, Vlad Andrei (7 ani),

a făcut febră foarte mare, din cauza unei aplazii medulare foarte grave. Medicii l-au tratat exemplar pe micuţ. Acum, mama şi fiul s-au întors cu bine acasă.

„După o săptămâna de stat în spital cu aplazie medulară gravă, am revenit cu bine acasă. Dar nu pot să nu mă gândesc la cum s-a acţionat zilele astea pentru copilul meu…

Ajunşi la camera de gardă cu febra mare, am fost preluaţi imediat. Vlad a fost supus tuturor analizelor şi testelor posibile după care a fost plasat într-o rezervă în care am stat singuri, o săptămâna. Noaptea care a urmat internării a fost cumplită…

Febra a ajuns la 39,6… Însă a venit dimineaţa când Vlad s-a trezit cu 36,8 şi a cerut să mănânce… Nu ştia că o noapte întreagă în jurul lui au roit cel puţin 5 medici şi tot atâtea asistente…

S-au urmat proceduri clare, nu au lipsit medicamentele şi nici sângele pentru transfuzie… Zilele următoare Vlad a fost controlat permanent, monitorizat ca la terapie intensivă, cu analize repetate în fiecare dimineaţă…

Asistentele i-au făcut mici cadouri, iar el le-a desenat şi le-a povestit despre Moş Crăciun…. Pentru personalul spitalului, eu nu eram decât încă o româncă venită cu copilul la tratament… dar aici nu contează cine eşti… copilul trebuie să fie bine şi atât…

După această săptămână grea nu pot decât să mă gândesc că noi, românii, suntem la ani lumina de civilizaţie, proceduri, condiţii normale şi conduită profesională decentă… Nu pot spune decât Respect! celor de la Bambino Gesu!“, a scris pe Magda Vasiliu, pe contul ei personal de Facebook.

DISTRIBUIȚI