Legi drastice în Egipt. Virginitatea ca rușine și ADULTERUL pedepsit cu MOARTEA

Perioada Egiptului antic a lăsat moștenire omenirii primele dovezi ale desfrâului uman, mărturie stă Papirusul Erotic din Turin, care datează din anul 1150 înaintea erei noastre, considerat de unii istorici „o imagine de o obscenitate monstruoasă, care a pus înţelepciunea şi reţinerea egipteană sub o lumină cu adevărat bizară”. Cu toate acestea, el există și nimeni nu îi poate contesta veridicitatea.

Este cunoscut faptul că egiptenii antici își trăiau se*uali tat ea ca pe un fenomen care ajuta la consolidarea și dezvoltarea societății. Cele mai apreciate femei erau cele cu experiență în arta amo rului.

Deși se căsătoreau de foarte tineri, fetele la 14 ani și băieții la 16, toți aveau undă verde să aibă câți mai mulți parteneri înainte de căsătorie, considerându-se că astfel se câștigă experiența necesară pentru o căsnicie fericită.

Din momentul căsătoriei oficiale, infidelitatea era pedepsită chiar cu moartea. Bărbații riscau 1000 de bice, iar femeilor li se tăia nasul pentru a fi urâțite.

Existau grupuri de femei care se ocupau în special cu inițierea virgi nelor în viața amoroasă. Fetele participau la ritualuri unde se cânta și dansa în fața bărbaților, ritualuri care aveau să transforme femeia în zeiță, iar dacă aceasta rămânea însărcinată mergea în sânul familiei să dovedească că este fertilă, fapt care îi aducea un rang înalt în societate.

Cu toate acestea, se practica și avortul, mai ales în rândul prostituatelor, unele numite ”femei sacre” pentru că îndeplineau o funcție socială importantă.

Papirusurile medicale din acea perioadă au scos la iveală faptul că femeile foloseau excremente de crocodil pentru a scăpa de o sarcină nedorită, iar ca metodă contraceptivă se folosea un amestec de semințe de salcâm cu miere și lână.

Unul dintre cele mai bizare practici era incestul. Egiptenii erau de părere că o persoană cu sânge pur regal și demnă pentru tron, nu se poate naște decât din relații între membrii familiei.

Un exemplu în acest sens a fost dat chiar de Cleopatra, care s-a căsătorit cu fratele său Ptolemeu al XIII-lea.
De asemeni, egiptenii sunt de părere că viața se xu ală continuă și după moarte. Bărbații decedați erau îngropați cu organe false, iar femeile erau împodobite cu mameloane din lemn.

Mult mai bizar era faptul că oamenii aveau dreptul să întrețină relații intime cu soțul/soția după ce aceștia decedau, considerându-se că persoana simte și poate trăi experiența se*ua lă și dincolo de moarte.

Convingerea asta încă se păstrează și în zilele noastre. În urmă cu puțin timp, clericul Zamzami Abdul Bari a propus un proiect de lege în Egipt, prin care să se permită bărbaților și femeilor să întrețină relații cu partenerul decedat. Zamzami a motivat propunerea prin faptul că „o casătorie este valabilă și după moarte”.


 

Scrie un comentariu