Lectii de viata de la o bătrână de 92 de ani către toate femeile din lume

De o tinerețe frumoasă au parte mulți, însă de o bătrânețe frumoasă – prea puțini. La 92 de ani, Dona Maria Jilo știe să se bucure de fiecare zi din viața ei. Cu toate că are o vedere slabă, femeia nu iese din casă fără să fie îmbrăcată elegant, coafată și machiată discret. Dona Maria Jilo nu încetează să acorde timp îngrijirii personale și știe care este rețeta fericirii:
Nu vă gândiți la cifrele care nu există. Aici mă refer la vârstă, greutate și înălțime. Lasă-i pe medici să se preocupe de aceste aspecte.

Păstrează relațiile doar cu oamenii veseli. Cei nemulțumiți și pesimiști te vor trage la pământ.

Continuă să înveți. Cunoaște mai multe despre computer, artizanat, grădinărit, orice. Nu lăsa creierul să lenevească.

Prețuiește orice mărunțiș și bucură-te de el cât poți de mult.

Râzi cât mai des, tare și mult. Râzi până vei obosi. Și dacă ai un prieten care te face să râzi mult, stai cât mai mult în preajma lui.

Când vrei să plângi: ține-te, suferă și mergi înainte. Unicul om care îți va fi alături toată viața ești tu. Trăiește cât timp ești în viață.

Înconjoară-te cu tot ceea ce iubești. Fie este vorba despre familie, animale, plante, pasiuni, orice. Casa ta este refugiul tău. Nu o abandona.

Ai grijă de sănătatea ta. Dacă ești bine, ține-o tot așa. Dacă ai sănătatea instabilă, întărește-o. Dacă nu o poți întări, apelează la un ajutor.

Nu reveni acolo unde persistă sentimentul de vinovăție. Mergi oricunde, numai nu acolo unde există o vină.
Spune-le celor dragi cât de mult îi iubești și profită de orice ocazie pentru a petrece timpul cu ei.

Scrie un comentariu