LECȚIE DE VIAȚĂ: Vrei sa fii mai fericit? Nu te mai compara cu ceilalti !

Cu totii avem momente cand – constient sau inconstient – ne comparam cu altii. Aceste ganduri nu fac decat sa acumuleze stres in corp si te impiedica sa te manifesti liber si creativ. Cand te compari cu o alta persoana, nu te mai concentrezi pe tine insuti si pe ceea ce poti oferi lumii in felul tau unic.

In timp ce comparatia poate fi o sursa de motivatie, ne poate atrage in capcana a indoielii de sine. Cand te mai surprinzi comparandu-te cu altii, spune-ti urmatorul lucru: “Comparatia este un hot al bucuriei.”

Intotdeauna va exista cineva mai atragator, mai destept, mai bogat si mai amuzant. Si nu conteaza. Ce conteaza sunt calitatile tale si relatia unica pe care tu o ai cu cei din jur si cu persoana iubita. Chiar si acele persoane care par sa aiba cariere de invidiat, relatii perfecte, garderobe ultramoderne, case de revista, au si zile triste, traume si tristete in viata.

Este in natura umana sa ne comparam cu altii. Iarta-ti acest obicei prost caruia ii cadem prada cu totii, insa fii ferm in decizia ta de a nu-l mai repeta. Vei vedea diferenta. Ai deja tot ce ti-ai putea dori. Uita-te in jur. Si acele lucruri pe care le vrei cu adevarat, dar inca nu le ai, te asteapta! Nu-ti pierde timpul si energia cu lucruri inutile. Da-le la o parte si invata sa culegi roadele din jurul tau, cu eleganta.

Esti atat de preocupat cu analizarea defectelor tale incat nu mai ai timp nici sa iti apreciezi calitatile, cele pe care persoanele iubite le cunosc si le vad. Imaginea de mai jos demonstreaza exact acest lucru:

funny-memeromana

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Vezi si:

Scrie un comentariu