Incepem ziua cu o stire trista! este vorba de Daniel Buzdugan

Daniel Buzdugan a trecut prin clipe de mare încercare la începutul acestui an, după ce a vizitat mormântul părintelui Arsenie Boca.

O întâmplare care l-a adus foarte aproape de moarte l-a făcut pe Daniel Buzdugan să creadă mai mult în Dumnezeu şi să preţuiască fiecare zi.

El a povestit, pe pagina de Facebook, prin ce a trecut pe 7 ianuarie, după ce a mers la mormântul lui Arsenie Boca.

„Am să vă povestesc azi despre o întâmplare, ce a avut loc la câteva ore după ce am fost la Arsenie Boca. Era pe data de 7 Ianuarie, anul acesta.

Era chiar in ziua de SF. Ion, o zi geroasă, -25 de grade. Fiind foarte frig, la Mănăstirea Prislop nu era prea multă lume.

Drumul mi s-a părut de basm. M-am închinat, m-am plimbat și apoi m-am întors la superbul conac Archia, de lângă Deva, unde eram cazat.

Seara am ieșit să alerg. Am alergat vreo 14 km. pe o vreme cumplită, și eram foarte fericit că am rezistat.

Nimic nu prevestea nenorocirea prin care era să trec… Se făcuse 1 noaptea și m-am dus să fac un duș.

N-am apucat să intru in cadă pentru că am alunecat pe gresia care era udă. Am căzut din picioare la pământ intr-o fracțiune de secunda.

În cădere m-am izbit cu capul de cadă și apoi de gresie. Am amețit și am început să văd negru în fața ochilor, am realizat că ăsta poate fi finalul…

Simțeam cum mă lasă puterile. Mă luase frica. Frica de moarte și pt. că nu eram pregătit pt ce va urma.

Am început să mă rog încontinuu: Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu miluiește-mă pe mine păcătosul robul tău Daniel și Sfinte Părinte Arsenie Boca roagă-te pentru mine,

pânâ mi-am revenit cât de cât. Nu-mi venea să cred ce mi se întâmplase și mai ales cât de rapid a fost totul, fulgerător!

După un timp am realizat că mâna dreaptă parcă nu mai exista. Îmi sărise din umăr și nu mai puteam s-o bag înapoi, n-o mai puteam mișca.

Eram speriat să nu fac gangrenă și să se ajungă la amputare… Apoi au venit cei de la 112, iar la Spit. Jud. din Deva mi-au băgat mâna în umărul care era făcut praf.

Am ajuns la București unde a urmat o operație de 5 ore, cu cui de titan, ca să fie treaba bună:)

În fine, trec peste durere, lunile grele de recuperare și peste sperietură și vreau să vă spun că perioada aceea a fost una foarte benefică sufletului meu, m-am întors la Dumnezeu, am

fost mai aproape de El, m-am regăsit, mergând aproape în fiecare seară la biserică, la Patriarhie sau la Mănăstirea Radu Vodă.

A fost o perioadă în care am fost foarte optimist și asta m-a ajutat mult, să trec foarte ușor peste acest necaz!

Dacă nu nădăjduiam în Dumnezeu aș fi fost deprimat, dezamăgit de viață, nervos, frustrat ș.a.m.d.

Credința in Dumnezeu ne dă liniște sufletească în orice împrejurime ne-am afla! Da, da chiar în orice împrejurare!

Suferințele prin care trecem, inevitabil se întâmplă cu un rost. Mi-am dat seama că nu întâmplător am pățit chestia asta la câteva ore de la prima mea vizită la mormântul părintelui Arsenie Boca.

Azi este ziua lui de naștere. Părinte Arsenie roagă-te pentru noi cei păcătoși! Amin!”, a povestit Daniel Buzdugan, pe Facebook.

Urmau să se căsătorească, dar cineva s-a opus la biserică. Mireasa a plâns când a văzut cine era

Situație neobișnuită la o nuntă din Marea Britanie: ceremonia a fost întreruptă de o persoană care s-a opus căsătoriei.

Când mireasa a văzut cine era personajul misterios aproape că a leșinat.

Mireasa a pășit emoționată spre altar, dar nu își găsea liniștea pentru că tatăl ei murise cu multă vreme în urmă și nu avea pe nimeni care s-o conducă spre alesul ei.

A înghițit în sec și a mers singură până în fața mirelui. Dar când preotul a început să oficieze ceremonia cineva din biserică a țipat tare că se opune căsătoriei, spre surprinderea tuturor.

Era fratele miresei pe care ea îl invitase la nuntă, însă el îi spusese că nu o să obțină permisie pentru acest lucru.

Era tocmai fratele mai mare care a avut grijă de ea de când era mică ți s-a comportat cu ea ca un adevărat parinte.

Fiind înrolat într-o zonă de front, el îi spusese că nu are cum să ajungă. Acum, fratele ei mai mare i-a facut cea mai fericita surpriza din viata si i-a fost alaturi.

Dupa acest incident, fratele ei i-a stat alaturi ca un parinte si astfel ceremonia a continuat.

TE POATE INTERESA SI: Iubita lui devenise obeză, toți râdeau de el că nu o părăsește, dar el a rămas lângă ea până a murit! Apoi a găsit o scrisoare lăsată de ea, ce a citit l-a distrus pentru totdeauna:

Holly și John s-au iubit cu adevărat și au trecut peste toate greutățile, deși nimeni nu le dădea nicio șansă, numai moartea a fost capabilă să îi despartă.

Tinerii s-au cunoscut în facultate și a fost dragoste la prima vedere, ajungând să formeze un cuplu foarte repede.

Totuși, la vârsta de 25 de ani, Holly a primit o lovitură uriașă: a fost diagnosticată cu o boală a tiroidei care o făcea să se îngrașe din ce în ce mai mult.

În foarte scurt timp ea s-a îngrășat cu 50 de kilograme peste greutatea ei de până atunci, devenise brusc obeză și nu arăta foarte bine.

Toți îi spuneau lui John să o părăsească, dar el nici nu voia să audă așa ceva, el a decis să fie alături de ea chiar și în cele mai oribile momente.

Iată ce a mărturisit băiatul: ,,Mulți îmi spuneau: nu vezi cum arată ea și cum arăți tu? De ce mai pierzi timpul? Îți bați joc de tine!

Las-o și găsește-ți altă fată! Nici nu voiam să îi aud. Ei nu știau că ceea ce aveam cu Holly era ceva special; nu am iubit niciodată așa cum am iubit acum! De ce se pune atât de mult preț pe fizic?”.

Dar boala fetei evolua din ce în ce mai mult și în vreme ce Holly își dădea seama că nu mai are nicio șansă și că în cele din urmă inima îi va ceda,

a organizat o cină specială pentru iubitul ei, și-a simțit sfârșitul aproape și a vrut să își ia la revedere.

Cina a fost foarte romantică și perfectă din toate punctele de vedere, cei doi și-au jurat iubire veșnică. Nefericirea a făcut însă ca în acea noapte Holly să moară în urma unui atac de cord.

John era distrus și credea că viața i s-a sfârșit și lui, dar mare i-a fost surpriza dar și durerea atunci când a descoperit o scrisoare de adio a iubitei sale în care îi spunea cu mult

drag cât de mult îl iubea, îi mulțumea pentru că a fost alături de ea până la sfârșit. În plus îl mai anunța și că l-a trecut în testament, urmând să îi revină lui suma de 10.000 de dolari.

 

DISTRIBUIȚI