”În 2030, mintea umană va fi un hibrid!” Ce ni se va implanta în creier și cum vom fi nevoiți să trăim

În 15 ani, oamenilor li se va implanta nanoboți care vor conecta creierul la internet, accelerând procesele cognitive. Peste încă 10 ani, vom gândi ”online”, conform inventatorului și inginerului Ray Kurzweil de la Google.

Mintea noastră va fi un hibrid biologic și non-biologic. Vom putea să ne extindem limitele mentale și să gândim în abstract. Ne vom îmbunătăți singuri și asta cred că înseamnă natura umană – să ne depășim limitele”.

Kurzweil are 67 de ani și a devenit celebru după ce a inventat tehnologii care au transfromat scrisul de mână în format digital. Ocupă postul de inginer la Google din 2012 și cercetează felul în care computerele pot înțelege un limbaj natural, pentru a crea  un limbaj artificial inteligent care va permite computerelor să interacționeze cu oamenii.

Kurzweil se bazează pe singularitate, momentul inteligenței artificiale care nu mai ia în calcul capacitatea umană (ceea ce el crede că se va întâmpla în 2045).

Inginerul plănuiește să mai trăiască o vreme pentru a ajuta la îmbunătățirea științei medicale.

”Așa cum am scris acum 20 de ani, tehnologia e o sabie cu două tăișuri. Focul ne încălzește și ne ajută la gătit mâncarea, dar astfel ne incendiază casele. Fiecare tehnologie are riscurile ei”.

”Kurzweil a prevăzut din punct de vedere tehnologic faptul că majoritatea computerelor vor prelua comenzi vocale, internetul nu va mai fi transmis prin cablu, ceea ce s-a și întâmplat. 94% din previziunile sale s-au adeverit.

Desigur, cu Google drept lider de piață în industria mașinilor cu șofer automat, cine n-ar fi prevăzut apariția ochelarilor Google?

În timp ce previziunile sale tehnologice au părut plauzibile și veridice, Kurzweil n-a detaliat ce fel de nanoboți vom avea implantați în creier și cum vor interacționa cu mediul online la nivel mental.

Scrie un comentariu