Important pentru cei ce doresc să obțină permis de conducere! Regula va fi eliminată de la 1 februarie!

Una dintre taxele care incluse în pachetul celor 102 taxe parafiscale care vor fi eliminate de la 1 februarie este taxa pentru obținerea permisului de conducere.

Legea 1/2017, care prevede eliminarea a 102 taxe și tarife, a fost recent publicată în Monitorul Oficial, iar printre taxele care vor fi eliminiate se numără și taxa de examinare pentru obținerea permisului de conducere.

Astfel, dacă acum toți cei care doreau să obțină permis de conducere pentru categoria și subcategoria A, A1, B, B1, B+E, erau obligați să plătească 6 lei în contul acestei taxe, de la 1 februarie nu vor mai plăti nimic.

Cei care doreau să obțină permis de conducere pentru categoriile C, C1, D1, TR, C+E, D+E, C1+E, D1+E, D, TB, TV plăteau o taxa de 28 de lei. De la 1 februarie, și această taxa va fi anulată.

De asemenea, statul percepea o taxa și pentru cei care doresc să mai susțină încă o data examenul de dobândire a permisului auto , deși au fost respinse anterior de trei ori. Această taxa este, acum, de trei ori contravaloarea taxei pentru dobândirea categoriei respective, și va fi anulată și ea, de la 1 februarie.

Legea 1/2017, privind eliminarea a 102 taxe, va avea un impact asupra bugetului de stat de 1,5 miliarde de lei în acest an.


Publicitate:

Scrie un comentariu