Iată până unde poate merge loialitatea unui animal! Acest câine refuză să înțeleagă că stăpânul său a murit

E maroniu, rasă comună și e posibil ca printre strămoșii săi să se fi aflat și un câine lup. Altfel, nu se deosebește cu nimic de un câine de pe stradă:

privire blajină, dar tristă, coada ușor ascunsă între picioare, mai ales de când e singur, urechi turtite, parcă devenite inutile.

Întreaga sa înfățișare denotă tristețea. Tristețea de a nu-și mai găsi stăpânul, de a nu se mai putea lungi lângă el, de a nu-l mai putea atinge ușor cu botul, pentru ca apoi să ofteze ”a bine” și să se culce.

De câteva luni e trist. De când o ambulanță l-a luat de pe stradă pe stăpânul său în vârstă de 59 de ani, după ce a fost înjunghiat într-o altercație.

A urmărit ambulanța preț de câțiva kilometri și a ajuns la ușa prin care stăpânul său, un suflet al străzii, ca și el, a intrat. Însă niciodată nu l-a mai văzut ieșind. A murit fără șă-și ia rămas bun de la el.

Și a venit constant, din octombrie anul trecut, la spitalul din San Paolo, Brazilia. Privire tristă, coadă plecată, botic avid să descopere mirosul stăpânului. În van.

Dacă la început a fost ignorat de personalul medical, în cele din urmă, impresionați de devotamentul câinelui, angajații au decis să-l ajute.

Inițial, a fost lăsat să stea lângă spital, unde a primit apă și hrană. Însă timpul trecea, iar câinele era în aceeași stare, suferind vizibil după stăpânul său. Așa că angajații spitalului au decis să-l ducă la un adăpost, să-i schimbe viața.

Foarte curând o persoană s-a arătat interesată să-l ia acasă. Acesta ar fi putut fi sfârșitul poveștii. Însă până să ajungă în casa noului stăpân, câinele fără nume a reușit să evadeze.

Și unde era să meargă decât în singurul loc în care spera că-și va găsi stăpânul, la spital?

Povestea sa, cumva neterminată, pentru că nu se mai știe nimic de soarta câinelui în prezent, a devenit virală, mai ales după ce o braziliancă,

Christine Sardella, a postat pe Facebook câteva fotografii cu câinele, însoțindu-le de îndemnul: ”să învățăm de la animale”.

Ultima dorință a lui Bătrânelu’ a fost îndeplinită

Un om din Singapore a anunțat asociația ”Salvați câinii de pe stradă” despre existența unui câine bătrân, maidanez.

Voluntarii s-au dus la locul respectiv să-și facă datoria, să încerce să-l salveze. Era încă o misiune ca și cele anterioare. O dată ajunși acolo, rutina lor a fost înlocuită de o lecție de viață cutremurătoare.

L-au numit ” Bătrânelu’ ”. Abia se mai mișca și atunci când l-au găsit, câinele zăcea în propria urină. Stătea lipit de asfalt si aștepta să moară, îndurând niște dureri groaznice.

Salvatorii l-au dus imediat la veterinar unde au aflat că sufera de multiple infecții, babesioză și posibile cancere. Hemoglobina era foarte scăzută.

Perfuziile și medicamentele nu mai aveau efect. Bolile i-au măcinat organismul, era pe moarte.

Și ce poți să faci pentru un câine atunci când știi că nu mai are nicio scăpare? ”Îi oferi o moarte decentă, îi oferi dragoste și îngrijire în puținele momente pe care le mai are”, au spus voluntarii.

La scurt timp, Bătrânelu’ s-a stins din viață, in mod natural, murind împăcat că a reușit în viața lui amară să cunoască bunătatea și afecțiunea oamenilor.

Trupul lui a fost incinerat, iar cenușa a fost împrăștiată pe un câmp. Așa cum Bătrânelu’ și-ar fi dorit.

DISTRIBUIȚI