Guvernantii vor sa lanseze programul Primul Salariu

Ministerul Muncii a anuntat ca vrea sa lanseze programul Primul Salariu. Acesta ar fi gata pana la finalul lunii iunie si se adreseaza tuturor tinerilor cu studii universitare.

Cine beneficiaza de acesti bani?

Coalitia de guvernare doreste lansarea acestui proiect pentru ajutorarea tinerilor cu studii superioare. Acestia ar putea beneficia la incadrare de un salariu de 2.500 de lei pentru primii trei ani de munca.

Sunt prevazute si programe de ucenicie pentru invatarea unei meserii si programe de stagii pentru experienta profesionala.

Guvernul doreste asigurarea burselor profesionale pentru tineri, alocatii pentru terminarea studiilor si pentru terminarea gimnaziului.

„Programul Primul Salariu are in vedere stimularea tinerilor absolventi de­tinatori ai unei licente de invatamant superior acreditat, prin garantarea unui salariu de incadrare de 2.500 lei brut timp de trei ani si prin subventionarea an­­ga­ja­torului cu 50% din cheltuiala sa­la­riala, cu mentinerea angajarii timp de 5 ani”, au transmis reprezentantii Ministerului Muncii, noteaza romaniatv.net.

Acest program are scopul de a incuraja insertia tinerilor pe piata muncii, se mai arata in comunicatul ministerului.

Ministrul doreste ca de acesti bani sa se bucure anual 40.000 de absolventi anual. Impactul bugetar este estimat la 180 de milioane de euro pe an, iar durata programului va fi de patru ani.

DACA TI-A PLACUT ACEST ARTICOL IL POTI DISTRIBUI

sursa: teotrandafir.com


 

Scrie un comentariu