Gabriel e preot în Bacău. Merge la morga spitalului și ia trupurile din frigidere. Ce face cu mortii nu s-a mai pomenit asa ceva in toata Romania!

Preotul paroh băcăuan Gabriel Ichim a îngropat, anul trecut, într-o săptămână, nu mai puţin de cinci oameni care erau uitaţi de familii, de peste un an, pe rafturile de la morgă.

Preotul băcăuan Gabriel Radu-Ichim, care slujeşte pentru surzi la bisericaAcoperământul Maicii Domnului”,

obişnuieşte să îngroape pe banii lui morţii părăsiţi la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bacău.

Pe lângă faptul că a suportat toate cheltuielile înmormântărilor, el le face şi slujbe celor decedaţi, dar şi praznice.

Unii dintre ei erau oameni au străzii, decedaţi în condiţii suspecte şi nerevendicaţi de nimeni, iar alţii pur şi simplu au fost lăsaţi la morgă pentru să rudele nu au avut bani de înmormântare.

Unul dintre cadavre se afla în frigidere de la morgă din luna octombrie a anului 2014, iar în acest timp nimeni nu s-a interesat de el.

Pentru că legea nu obligă rudele să se ocupe de înmormântarea rudelor, se ajunge, uneori, la situaţii în care morţii sunt lăsaţi chiar şi doi ani pe rafturile de la morga spitalelor.

Preotul din Bacău s-a ocupat de actele necesare scoaterii trupurilor din frigidere, a vorbit cu familiile celor decedaţi, a cumpărat sicrie şi alte obiecte trebuincioase înmormântării

creştineşţi, a tocmit gropari şi a făcut slujbe pentru cei trecuţi în lumea celor drepti. Totul, spune el, din datorie creştinească.

Cele cinci trupuri îngheţate au fost scoase din rafturile unde au stat, unele, mai bine de un an, au fost îmbrăcate în capitonaj de mătase şi puse apoi în sicrie.

De îmbrăcat nu s-a pus problema, deoarece corpurile erau îngheţate. De transport s-a ocupat Serviciul de Medicină Legală din Bacău.

Slujba a început la ora 10, iar la 11:30 sicriele au fost coborâte în pământ, în cimitirul din comuna Măgura.

Nu e pentru prima dată când preotul paroh face asta. În urmă cu doi ani, în primăvară, a îngropat nu mai puţin de zece trupuri uitate la morgă în frigidere îngheţate.

Şi atunci, preotul Gabriel Ichim a respectat tot ritualul creştin şi a cumpărat, tot din banii lui, toate cele necesare.

Gesturile de omenie ale preotului Gabriel Ichim nu se opresc la înmormântarea celor uitaţi la morgă.

Duhovnicul este cunoscut în Bacău drept „preotul surzilor”, deoarece a construit, din voinţă proprie, un lăcaş de cult în care slujeşte pentru surdo-muţi.

Peste 65% din cheltuieli au fost asigurate din bani proprii, iar restul de 35% din împrumuturi pentru care preotul şi-a ipotecat casa la bancă.

Preotul a început să se apropie de surdo-muţii din Bacău după ce şi-a dat seama că fiul lui cel mic are, şi el, această deficienţă.

Cata durere! Ce s-a intamplat cu Romeo, eroul din Satu Mare care si-a donat ficatul unei straine?

Romeo, tanarul din Satu Mare care a castigat admiratia unei tari intregi, se recupereaza, incet, dar sigur, dupa operatia pe care a suferit-o.

Tanarul satmarean a decis sa doneze o parte din ficatul sau unei necunoscute, care avea nevoie urgenta de un transplant.

In urma operatiei, Romeo a ramas cu o cicatrice adanca si extrem de dureroasa, insa acest lucru nu l-a speriat si a acceptat operatia, pentru a salva viata fetei.

“Dacă am putut să ajut am ajutat, dacă nu, nu am încurcat. M-am consulatt cu un preot de la bunica mea din sat şi a durat doar câteva ore până m-am hotărât.

Familia a aflat după ce mi-am făcut analizele. Familiei nu i-a venit să creadă. Sora mea geamănă a stat pe gânduri, dar apoi m-a încurajat.”, a povestit Romeo, la un post de televiziune.

DISTRIBUIȚI