Foarte TARE! Alba ca zapada in versiunea MODERNA

Povestea e destul de cunoscuta: o fata simpatica se lasa se-dusa si pacalita cu consecinte neplacute si apoi vine printul sa o salveze.

Ce e interesant este ca uneori oameni “in toata firea”, cu roluri de parinti, manageri, adult! autodeclarati responsabili ajung sa sufere de acest sindrom: asteapta sa vina “printul” si sa ii salveze.

Dau cateva exemple in care poate te regasesti (desi eu sper ca nu :-):

 

– manageri care nu mai stiu ce sa faca cu oamenii lor si decid sa ii trimita la training. Viseaza in felul acesta ca delegand trainerului problema, acesta e printul care ii va face pe oamenii lor, peste noapte (sau peste nopti, daca e de 2 zile cursul) mai destepti, mai buni, mai “comunicativi”, mai productivi, mai motivati (asta e tare)

 

– parinti care nu stiu ce sa mai faca cu copiii lor (sesizezi paradoxul?) si se iluzioneaza ca daca “predau” copilului bonei, educatoarei, invatatoarei sau tabletei/smartphone-ului, acestia sunt “printii” care vor transforma copilul. Si ei nu mai au nimic de facut in continuare

– manageri sau lideri de organizatii care nu stiu cum sa sustina un spirit de echipa sanatos (intr-o tara cu o cultura individualista unde ge-neric vorbind fiecare “trage pentru el”) si atunci cumpara Team Building.

Ca si cum “printii” veniti sub infatisarea firmei de training sau agentiei de turism (da, si ei fac teambuilding mai nou) vor avea o vraja la indemana pentru a transforma dupa 1-2 zile echipa intr-o “Alba ca Zapada”

 

– Persoanele care habar nu au sa-si faca management financiar personal si care au senzatia ca daca merg la un curs sau citesc 1-2 carti, banii se vor alinia si organiza singuri, fara ca ei sa depuna vreun efort. Adica “printul” e fie autorul cartii fie speakerul, fie soft-ul de management financiar.

 

– participanti la cursuri care se duc cu probleme (de prioritati personale, vanzari, management, parenting) si care vad in trainerul din fata lor “printul” care le rezolva problemele. Ei nu vor sa faca mare lucru, eventual sa fie dati pe spate de trainer.

 

Dar dacă fata simpatică și drăguță se lasă se-dusă și păcălită în 2016? Oare cum ar arăta viața ei din căsuța piticilor? Un utilizator facebook a încercat să își imagineze acest lucru și a încărcat această imagine amuzantă pe site-ul de socializare, unde a strâns mii de like-uri!

 

Ce spui? Chiar dacă nu este aproape de adevăr, cel puțin este extrem de amuzant!

 

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!


Publicitate:

Scrie un comentariu