Fiecare FEMEIE ar trebui să știe SECRETUL pe care îl au BĂRBAȚII dimineața! VEZI AICI

Ere cţia de dimineaă – sau “tumescenţa peniană nocturnă”, în termeni medicali – se întâmplă la bărbaţi, la băieţei, uneori la bebeluşi şi chiar la făt în viaţa intrauterină. Deci e clar că visele erotice nu au nimic de-a face cu ere cţia de dimineaţă a partenerului tău, ci este mai degrabă vorba de cauze fiziologice.

 

De fapt, pe undeva ere cţia matinală este legată de vise, pentru că totul începe în faza REM – Rapid Eye Movement – a somnului, adică în somnul cel mai profund care este asociat şi cu visele.

Totuşi, erecţia apare indiferent dacă bărbatul visează sau nu, indiferent dacă are un coşmar sau un vis frumos. Deşi el îşi va da seama de ere ţia doar dimineaţa, adevărul este că are mai multe pe parcursul nopţii, de obicei între trei şi cinci episoade.

Nu se ştie exact prin ce mecanism au loc aceste ere cţii, dar se ştie că în timpul somnului REM se activează o zonă a creierului numită centru pontin, ceea ce dă startul unei reacţii în lanţ.

Printre urmări se numără şi eliberarea de oxid nitric, gaz care are un efect de dilatare a vaselor de sânge, inclusiv la nivelul pe ni su lui. Cu vasele de sânge dilatate, pe ni sul este mai bine irigat, deci îşi măreşte volumul.

Alte explicaţii vorbesc despre vezica urinară, care atunci când este plină stimulează anumiţi nervi ce provoacă o erecţie reflexă.

Ca multe alte lucruri mici şi aparent banale, ere cţia matinală pare a fi jucat rolul ei în supravieţuirea speciei umane.

Unii specialişti sunt convinşi că ere cţii le nocturne sunt menite să aducă mai mult sânge în corpul cavernos – un ţesut asemănător unui burete, care se umflă atunci când pe ni sul este în ere cţie. Mai mult sânge înseamnă mai bună oxigenare, iar un ţesut bine oxigenat este un ţesut sănătos şi perfect funcţional.

 

Erecţia nocturnă ar putea fi modalitatea prin care natura are grijă de un or gan cu o importanţă vitală în reproducere, deci în supravieţuirea speciei.


Scrie un comentariu