Fa dragoste de cate ori ai ocazia. Ce se intampla cu corpul tau, daca nu faci asta regulat?

Despre s3x, numai de bine! Nu mai are rost sa vorbim despre importanta amorului regulat, despre nenumaratele lui beneficii pentru sanatate. Dar ce se intampla atunci cand nu ai timp, chef sau posibilitatea sa ai parte de partide s3xuale frecvente?

Esti mai anxioas/a

S3xul are puterea magica de a te elibera de stres. Datorita hormonilor fericirii, endorfina si oxitocina, poti face fata mai usor situatiilor stresante. Cu cat perioada de abstinenta e mai mare cu atat esti mai anxios/a, ingrijorat/a, incordat/a, deprimat/a. S3xologii recomanda ca macar o data la doua saptamani s avem relatii s3xuale.

Daca viata ta s3xuala are de suferit, la fel si sanatatea

Lipsa s3xului te face mai vulnerabil/a in fata racelii si a gripei. Amorul regulat (1-2 ori pe saptamana) stimulează sistemul imunitar.

Libidoul scade

,,Ori il folosesti, ori il pierzi”, spune terapeutul s3xual Michele Weiner David, autorul ,,The S3x-Starved Wife”: ,,Cu cat faci mai mult s3x, cu atat mai mult probabil vei continua sa produci testosteron, unul dintre hormonii primari responsabili pentru dorinta s3xuala.”

Aviz barbatilor! Mare atentie la cancerul de prostata!

 

Potrivit cercetarilor de specialitate, barbatii care fac s3x in mod constant au un risc mai mic cu 20% de a face boala.

Te ofilesti mai repede

In cartea sa, ,,Secrets of the Superyoung”, neurofiziologistul David Weeks, din Scotia, scrie: ,,O viata s3xuala activa incetineste procesul de imbatranire”.

sursa: one

citeste si:

Scrie un comentariu