E oficial. Ministrul Muncii a făcut anunțul: „Ei sunt pensionarii, CARE NU VOR BENEFICIA de majorări”. Află motivul pentru care nu vor primi bani în plus!

De la 1 ianuarie, aceasta a crescut de la 520 de lei la 640 de lei, însă majorările nu vor curge an de an,

ci doar atunci când vor fi bani suficienți la buget, după cum a anunțat Olguţa Vasilescu.

Minimum 15 ani vechime! Asta este condiția impusă de autorități pentru ca un român să poată deveni la un moment dat pensionar cu drepturi depline.

Altfel, rămâne un simplu asistat social, care va primi o viață întreagă pensia minimă.

În plus, ei nu fi incluși în noua Legea a pensiilor, deci nu vor avea venituri în funcție de punctul de pensie, care acum este de 1.000 de lei.

Există și o explicație pentru asta: un român cu pensie socială a ajuns să primească aproape cât unul care a muncit pe brânci 30 de ani, în jur de 1.000 de lei.

”Vor fi pensionari doar cei care au o vechime în muncă. La ora actuală sunt amestecaţi oamenii care au cotizat o zi, cinci ani la pensie.

Ceea ce nu este corect. Nu vor fi consideraţi pensionari cei care sunt acum pe pensia minim garantată.

Ei vor intra pe altă lege și vor primi indemnizaţie. Nu trebuie amestecaţi cu ceilalţi pensionari,

unde va fi un calcul separat, în funcţie de contributivitate”, a ținut să precizeze ministrul Muncii.

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a făcut o dezvăluire halucinantă în cadrul unei emisiuni TV, duminică seara.

Cei care au pensia minimă și nu au cotizat minimum zece ani nu vor primi statut de pensionari, iar autoritățile vor decide ce se va întâmpla cu ei.

Lia Olguța Vasilescu a oferit detalii despre noua lege a pensiilor, aflată acum în stadiu de proiect:

„În primul rând, vom scoate din rândul pensionarilor pe cei care nu au cotizat zece ani, nu au un stadiu minim de cotizație.

Adică cei cu pensia minimă. Culmea este că aceștia i-au prins din urmă pe cei care au cotizat 15-20 de ani.

Ei vor avea un statut de asistat social și vor fi într-o legislație proprie. Pentru ei, anul acesta, de la 1 iulie, pensia crește la 640 de lei,

dar atenție, nicio altă pensie din România, inclusiv pentru ceilalți care au cotizat peste 10 ani nu va coborî sub acest cuantum de 640 de lei”, a spus ministrul Muncii.

Creșterile de pensii se vor face numai pentru pensionarii din a doua categorie. Cei care au pensia minimă se vor numi asistați sociali.

„Într-o parte vor rămâne pensionarii care vor crește pe punctul de pensie prognozat să fie 1775 de lei până în anul 2020, iar în partea cealaltă nu se va mai crește pe punctul de

pensie, ci atunci când statul va considera că este necesar să mărească aceste indemnizații minime, vor fi făcute creșteri,

dar clar nu în același ritm cu cei care au cotizat”, a mai explicat Lia Olguța Vasilescu la Antena3.

Dacă îţi apare asta pe telefon, clar eşti urmărit! Codul pe care oricine ar trebui să îl ştie și care ne arată dacă telefonul este supravegheat:

Dacă ai impresia că cineva îţi urmăreşte apelurile telefonice, locaţia sau mesajele, atunci trebuie să ştii că există o modalitate prin care poţi afla.

Este vorba despre un cod cu ajutorul căruia îţi poţi da seama dacă mobilul tău este virusat

De exemplu, pentru a afla dacă cineva urmăreşte locaţia ta, trebuie să ştii următoarele coduri: pentru iPhone:

*#12345#3001* iar pentru Android: *#*#4636#*#* sau *#*#197328640#*#*, scriu cei de la BrightSide.me.

CE AI DE FĂCUT:

Mergi la secţiunea UMTS Cell Environment, apoi UMTS RR info, şi scrie toate numerele de sub Cell ID.

Acestea sunt numerele staţiilor de bază aflate în preajmă. Telefonul se va conecta în mod implicit la staţia care oferă cel mai bun semnal.

Revino la meniul principal şi dă clic pe MM info, apoi pe Serving PLMN. Notaţi numerele afişate sub Local Area Code (LAC).

Cu ajutorul acestor două numere şi a unui site obişnuit puteţi determina locaţia pe hartă a staţiei la care telefonul este conectat.

Staţiile suspecte sunt în general cele mobile — acestea ar putea fi amplasate într-un camion sau un autobuz mic, cu o antenă mare deasupra.

Aceste tipuri de vehicule sunt folosite la concerte şi/sau în locuri în care acoperirea la internet este slabă.

CUM TE POŢI PROTEJA:

Nu instală în telefon programe pe care nu le cunoşti şi fii atent la aplicaţiile pe care le-ai instalat înainte. Nu accesa pagini/linkuri nesigure şi nici nu te conecta hot-spoturi „gratuite”.

Instalează doar programe de protecţie cu licenţă, scrie a1.ro.

DISTRIBUIȚI