Doamne, cât de bine o duce acum Raluca Zenga! Aceasta locuiește în cel mai scump cartier din Dubai, vede marea din living și are chiar și o plajă privată! Locuința ei arată ca în filme! Uite:

Cum arată vila din Dubai a familiei Zenga. Raluca Zenga ne-a arătat casa ei din Dubai, locul unde stă să se bronzeze și masa la care scrie. Locuiește în Palm Jumeirah, unde o vilă costă 2 milioane de dolari.

„Bine ați venit în micuțul nostru colț de Paradis”, ne-a spus Raluca Zenga, cu un zâmbet larg, deschizând ușa vilei sale din Palm Jumeirah, unul dintre cele mai exclusiviste cartiere din Dubai.

Zona este celebră și ca măiestrie inginerească, fiind construită din nimic, sub forma unei frunze de palmier, pe fiecare palmă fiind, pe o parte și pe alta, vile, una mai ochioasă ca alta.

Mașini scumpe, un soare blând de ianuarie emiratez, cu 20-23 de grade, niște palmieri leneși care umbresc aleile și case nisipii.

Parcă rupte din Beverly Hills, neavând alt termen de comparație decât cele din vestitul film pentru adolescenți.

Sunt șapte ani de când familia Zenga s-a mutat în Dubai, după ce a semnat un contract cu echipa de fotbal emirateză Al Nassr Riad. Și Raluca Zenga spune că nu există loc mai potrivit pentru familia ei.

„Noi încercăm să ne bucurăm cam de tot ce are de oferit Dubaiul, adică ne place și viața cu evenimente, ieșiri, tumultul din nopțile din Dubai, care este foarte ofertant.

Dar ne place și să ne retragem pe oaza noastră de pace de pe malul mării, să stăm pe plajă cu o carte sau să ne plimbăm cu copiii.

Să-i vedem cum înoată, cum se joacă…”, spune soția cunoscutului antrenor. Acum Walter Zenga antrenează o echipă italiană, Crotone, și face naveta.

Cum arată o vilă de 2 milioane de dolari

Cum arată vila din Dubai a familiei Zenga? După ce străbați un hol lung, se deschide o sufragerie luminoasă și foarte spațioasă.

În stânga este masa la care Raluca scrie, pentru că a publicat deja două cărți, iar în dreapta zona de relaxare,

cu o canapea de pe care nu ți se dezvăluie o plasmă uriașă, ci o vedere fabuloasă către mare.

„E suficient să stai aici și ai vedere către mare. Ți se face dor, cobori pe trepte și te plimbi pe plajă. Îmi place foarte mult apropierea asta de natură.

Unii spun că e o plajă artificială, dar de unde, eu am aici pescărușii…”, își intră Raluca și mai tare în rolul de gazdă.

În atmosfera asta de vacanță care plutește peste tot, mai poți să te desprinzi să faci și altceva? Raluca Zenga ne asigură că da.

„Mă trezesc cu copiii, micul dejun împreună, în timp ce îi zoresc să ne îndreptăm către școală, tot timpul avem mici întârzieri.

Mă întorc acasă, mă uit dacă nu am un eveniment sau o întâlnire cu alte mame, eu activez în foarte multe grupuri, avem grupul italian de mămici și cunoștințe, avem grupuri mixte cu care facem diverse evenimente.

Dacă nu am nimic de această natură în program, îmi rezerv o oră pentru scris. Lucrez la cea de-a treia carte, deci în fiecare zi încerc să scriu o jumătate de oră-o oră, în funcție de inspirație,

ies puțin pe plajă, stau puțin pe plajă, fac exerciții, yoga, mă plimb, puțină activitate fizică, sport, după aceea mă duc să iau copiii, în funcție de activitățile lor”, povestește Raluca, parcă să te facă să o invidiezi.

Seara e rezervată unei cine la restaurant când Walter Zenga este în Dubai, pentru că de o lună are un nou contract în Italia,

sau cu prietenii. „Încerc în fiecare zi să găsesc ceva semnificativ, să treacă ziua cu folos”, spune Raluca.

Casa și naționalitatea

Viața internațională a Dubaiului s-a potrivit ca o mănușă Ralucăi Zenga. Și, poate, chiar dacă nu l-ar fi cunoscut pe Walter

când încă era studentă, ar fi ajuns oricum într-o țară arabă, pentru că a studiat limba arabă la facultate.

„Deci am venit pregătită, dar cred că am uitat destul de mult, pentru că folosesc destul de puțin araba, pentru că aici toată lumea interacționează foarte ușor și plăcut în engleză.

Dar e frumos să poți să citești peste tot, să poți să te exprimi și mai ales când vezi o fată blondă, e curios pentru o persoană de origine arabă, o fată blondă care poate să arate

oarecum ca blonda de la Drept, un fel de Barbie zăpăcită, să îți răspundă în arabă și să poată să susțină un dialog în limba arabă.

Și chestia asta mi-a făcut întotdeauna plăcere”, spune mândră Raluca, de pe terasa luminoasă a casei sale.

Flori exotice, o piscină albastru-cristal și scările care te duc direct pe plajă. Are vecini din Italia, Franța, Portugalia, Rusia. Aproape în fiecare casă din

Palm locuiește o familie dintr-o altă țară. În weekend, fac grătar sau se întâlnesc la o limonadă pe plajă. O viață ca în filme.

Ralucăi îi place să promoveze România oricât de des poate, mai ales când are evenimente la școala unde merg copiii ei.

„În clasă la fetița mea la școală sunt copii din toate colțurile lumii, din Rusia, din America, din Emirate, din Siria, din Africa de Sud,

deci un amestec de rase, de religii, un melanj cultural care, zic eu, nu poate fi decât benefic pentru educația lor.

Vor învăța să fie universal toleranți și să îmbrățișeze fără nicio prejudecată diversitatea, mie asta mi se pare cea mai importantă

lecție de viață pe care Dubaiul o poate oferi lor. Nu li se pare ciudată o altă limbă, un alt obicei, o altă cultură…”, mai spune Raluca.

Femeile din zona Jumeirah au și o denumire în argoul urban al Dubaiului: Jumeirah Jane. Și tipologia înglobează femeile căsătorite, casnice, care au grijă de copii, au o viață mondenă bogată și au grijă să arate trăznet.

Când ajungi la masa bogatului, e ușor să strâmbi din nas, ca să te poți întoarce liniște la viața ta normală. Iar până la urmă, peiorativul pălește în fața superlativului.

DISTRIBUIȚI