De ce SUGHIȚĂM şi CUM SĂ SCAPI de sughiţ prin METODE FOARTE SIMPLE!

Sughiţul este o contracţie involuntară şi convulsivă a diafragmei – muşchi implicat în respiraţie, care separă toracele de abdomen, însoţită de un sunet caracteristic, scurt şi repetat.
Nu dureaza mai mult de câteva minute, iar disconfortul dispare de la sine sau cu puţin ajutor.
Un pahar cu apă, o sperietură zdravană sau ţinerea respiraţiei pot opri o serie de sughiţuri.

Dar de ce sughiţăm?

 

Atunci când este uşor iritat, stomacul dă startul sughiţului.
Reactia este, spun specialiştii, una de apărare a organismului împotriva unui factor nociv.
Un stomac foarte plin poate provoca crize de sughiţ, care apoi continuă pe cont propriu.

 

Un stomac plin poate fi cauzat de:

• Mâncatul rapid al mai multor alimente;

 

• Băutul unei cantităţi prea mari de alcool;

 

• Înghiţirea de aer;

 

• Fumat;

 

• O schimbare bruscă a temperaturii stomacului, cum ar fi băutul unei băuturi fierbinţi şi apoi a unei băuturi reci;

 

• Gazele din stomac, care exercită o presiune asupra diafragmei.

Exista şi situatii, mai puţine, ce-i drept, în care psihicul este punctul de plecare. De obicei, stresul este principalul vinovat în acest caz, iar sughiţul se calmează odată cu inducerea somnului.
Primul pas este eliminarea cauzelor, iar în cazul unui sughiţ prelungit, natura ne oferă câteva soluții:

 

1. O lingură de seminţe de mărar, din ultima recoltă, se amestecă cu o lingură de apă rece şi se lasă la macerat timp de zece minute. Se adaugă 150 ml apă calduţă, se lasă în repaus câteva minute. Se strecoară printr-un tifon şi se bea încet, cu înghiţituri rare, bine salivat, de trei, patru ori pe zi.

 

2. O linguriţă de seminţe de chimen se amestecă cu puţină apă. Se înghite acest amestec o dată pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol.

 

3. Se prepară un amestec format din 80 grame roiniţă (lămâiţă) şi 20 grame valeriană. Se face o infuzie din două linguriţe la o cană de apă fierbinte (timp de infuzare 10-15 minute). Se beau două, trei căni pe zi.

DACA TI-A PLACUT ACEST ARTICOL IL POTI DISTRIBUI