Cum va arăta o CEARTĂ în cuplu peste 50 de ani

Orice casnicie are suisuri si coborasuri. Nu exista relatie de lunga durata perfecta, fara conflicte si certuri, insa cele mai multe probleme pot fi depasite. Totuși in era faimoaselor retele de socializare, relatiile amoroase capata noi coordonate. Exista parti bune, dar si parti rele, insa daca sunteti constienti de amandoua puteti gestiona totul in favoarea voastra.

Cum tehnologia ne mananca din ce in ce mai mult timp, era normal ca la un moment dat sa se infiltreze si-n viata de cuplu si să devina o sursa de conflict…

In 1900 o femeie sau un bărbat se gândea «partenerul meu trebuie să mă poată întreţine» sau «soţia mea trebuie să mă ajute să sap şi să plantez»”.

Dacă membrii unui cuplu beneficiau de această fundaţie, ei se considerau norocoşi dacă îşi aveau şi nevoile emoţionale satisfăcute.

Istoricul Stephanie Coontz descrie în cartea „ History: How Love Conquered Marriage” cum această idee s-a erodat în ultimii 200 de ani în societatea occidentală, pe măsură ce aşteptările culturale referitoare la căsătorie s-au schimbat de la aşteptări bazate pe înrudire, proprietate şi utilitate la situaţia de astăzi, în care oamenii se aşteaptă ca aproape toate nevoile lor emoţionale să le fie satisfăcute de o persoană.

Vă închipuiți, acum, cum vor arăta relațiile peste 50 de ani, daca mai adăugam și faptul ca toata activitatea online din trecut este la un click distanță? Oare așa? 😀

translated

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Bonus:

Aseara stateam cu nevasta de vorba despre eutanasiere si i-am spus:

Te rog sa nu cumva sa ma lasi sa stau intr-o stare vegetativa,sa fiu dependent de niste masini si alimentat cu lichide. Daca o sa fiu vreodata intr-o astfel de stare,te rog sa ma debransezi de la toate APARATELE de ingrijire care ma tin in viata!
Si atunci ea s-a ridicat,a inchis televizorul si calculatorul si mi-a aruncat berea la chiuveta.

Vezi si:

Scrie un comentariu