Cum se face ciorba radauteana

Nu exista meniu de la restaurant cu specific romanesc care sa nu includa ciorba radauteana. Aceasta supa delicioasa se face usor si este una din specialitatile bucovinene cele mai apreciate de romani.

Ingredientele de care ai nevoie pentru ciorba radauteana

– 600 de grame de carne de pui (cu os);
– o jumatate de telina;
– un morcov mare;
– 300 de grame de smantana grasa;
– un ardei gras;
– 3 catei de usturoi;
– 4 galbenusuri;
– un ardei gras;
– o legatura de patrunjel;
– foi de dafin;
– 3 linguri de otet;
– sare si piper dupa gust.

Cum se prepara ciorba radauteana

1. Fierbe carnea de pui intr-o oala de un litru si arunca apoi apa in care ai fiert puiul.

2. Pune legumele la fiert si trece-le apoi la pasat. Pentru ca supa sa fie cremoasa, e bine ca legumele sa fie bine tocate. Ciorba radauteana trebuie sa fie densa, groasa, destul de cremoasa.

3. Partea la care se impotmolesc cele mai multe femei este dresul cu smantana. Amesteca smantana cu galbenusurile si toarna supa in care ai fiert legumele, putin cate putin. Continua sa amesteci pana cand ciorba capata un aspect cremos.

4. Pune la incalzit ciorba cu smantana, legumele si galbenusurile facute crema si adauga apoi din nou carnea de pui in oala. Lasa supa la foc mic si continua sa amesteci.

5. Ciorba radauteana se serveste fierbinte. Sarea si piperul se adauga la final.

6. Bun, bun, acum ca ati inteles cum se face ciorba, va intrebati ce faceti cu usturoiul? Usturoiul se adauga la final si e bine sa il amestecati cu putin otet, insa trebuie sa fie bine zdrobit, ca si cum l-ai prepara pentru mujdei.

7. Adauga foile de dafin si patrunjelul la final. Poti consuma ciorba cu paine proaspata de casa sau fara. Daca tii la dieta ta, e bine sa o mananci fara produse de panificatie.

Scrie un comentariu