Cum sa prepari un tiramisu ca la carte de Revelion. Reteta perfecta!

Desi in jurul originii acestui desert delicios s-au creat numeroase legende si inca nu s-a stabilit cu exactitate cine l-a inventat, reteta este respectata in toate regiunile Italiei.

Ingrediente

  • cacao
  • sare
  • piscoturi Savoiardi
  • 50g cafea
  • 80g vin Marsala
  • 100g zahar
  • 220g oua
  • 500g mascarpone

Cum se prepara:

  • Separa albusurile de galbenusuri
  • Bate galbenusurile cu zaharul
  • Bate albusurile cu putina sare
  • Amesteca branza mascarpone cu galbenusurile
  • Incorporeaza albusurile spuma in crema de mascarpone
  • Amesteca vinul Marsala cu cafeaua
  • Inmoaie piscoturile in amestecul de vin cu cafea si aranjeaza-le pe un platou
  • Alterneaza straturile de crema de Mascarpone cu straturile de piscoturi. Deasupra, mai pune un strat de crema de mascarpone.
  • Presara cacao deasupra si pune totul la frigider
  •  Serveste la o temperatura de 6 – 8 °C

sursa: perfecte.ro

citeste si:

Scrie un comentariu