Cum riști să rămâi însărcinată chiar dacă folosești PREZERVAT!VUL. Evită să faci aceste GREȘELI…

Prezervat!vul este cea mai sigură soluţie contraceptivă, însă, cu toate acestea, cum rămâiînsărcinată chiar dacă îl foloseşti?

Există numeroase cazuri ale unor tinere care au rămas însărcinate deşi se protejeau în timpul actului. Cea mai mare greşeală este făcută chiar la deschiderea prezervat!vului. Ruperea ambalajului cu dinții sau tăierea acestuia cu o foarfeca îl poate găuri, iar în timpul actului se poate rupe mai uşor.

Un studiu realizat de cercetătorii americani dezvăluie partenerii care folosesc aceastămetodă de deschidere a prezervat!vului riscă de trei ori mai mult se confrunte cu ruperea acestuia, notează mensfitness.com.

E adevărat prezervat!vul previne o sarcina nedorită în 98% dintre cazuri, însă fisurarea ambalajului acestuia într-o zona nepotrivită reduce considerabil acest procent.

Important de precizat este şi faptul prezervat!vele se pot rupe în timpul actului, chiar dacă sunt puse corect. Acest lucru se întâmplă din cauza lubrifierii insuficiente. Sarcina nedorită poate apărea şi în funcţie de stadiul ciclului menstrual al femeii. În cazul în care se rupe prezervat!vul, pastilă de a două zi trebuie luată în termen de 72 de ore pentru evitarea sarcinii.

1. Dacă sunt ţinute în buzunar sau aproape de o sursă de încălzire, acestea au şanse mai mari se rupă în timpul actului.

2. De asemenea, este recomandat nu folosiţi lubrifiant pe baza de ulei. Uleiul deteriorează cel mai repede latexul, materialul din care este făcut prezervat!vul.

3. S-a descoperit prezervat!vele cu arome dăunează sănătăţii femeii. Acestea schimbă ph-ul vag! nal şi pot duce la infecţii.

4. o ultima curiozitate, ştiai prezervat!vele au fost inventate de chinezi? Primele prezervat!ve erau făcute din hârtie de mătase şi ulei şi aveau rolul de a evita infecţiile transmise prin contact intim.