Cum isi bate joc un ROMAN ajuns in strainatate de toti cei din TARA: „Fomiștilor, săracilor, ați mai văzut vreodată așa ceva?!”

Un tânăr român a stârnit revoltă pe rețelele de socializare după ce a postat un clip în care îi insultă pe românii care apreciază mâncarea tradițională precum sarmalele, ciorba sau cârnații.

El susține că aceste preparate sunt „ieftine”, și încearcă să își dovedească „valoarea”  arătându-le internauților că el mănâncă ceva mai bun și mai scump.

Iată mai jos ce a spus tânărul, dar și ce i-au răspuns românii supărați de atitudinea lui.

„Salut! Vreau să mă adresez tuturor fomiștilor din România. Vreau să vă învâț să mâncați, nesătuilor!

Stiu că multi vă lăudați că iubiti mancarurile traditionale românești: sarmale, ciorbă, cârnați și asa mai departe. Dar adevărul este că mâncați ce este mai ieftin!

Hai să vă arăt cum se mănâncă ceva bun: caviar, săracilor, caviar! Ați văzut vreodată caviar? Caviar! Hm?

Deja dacă stau să fac un calcul, pe ce am mâncat eu acuma, gustarea asta, bucata asta, voi vă luați mâncare o săptămână, fomiștilor!

Ia uitați aici… (mânâncă..) sunteți niște morți de foame (se scobește cu degetul între dinti). Să vă mai spun ceva: vă puneți cu mine.

Nu aveti valoarea mea. Ia uitați. Nu vreau să vă arăt mai multe că după aia vă lingeți ecranele de la telefoane și la Ipad-uri, fomiștilor!

Mesajul lui nu a rămas fără replică. Și nu puțini au fost cei care l-au criticat pentru mesajul pe care l-a postat pe internet.

Ce mânâncă el nu e caviar!

„Caviarul din cate stiu eu este specialitate de icre negre sarate care se mananca cu varful de lingurita fiind f scump si f sarat…ce mananca el sunt sashimi de orez cu legume si

somon care se mai gaseste si invelit in alge… e un preparat japonez ieftin il poti servi in orice loc unde se gaseste chiar si in supermarketuri la cutie de 8 buc in jur de 3 lire…”, a explicat Catalin Hotoi Zen.

„Dacă tot spui că ești cu valoare, mănâncă cu gura închisă. Ai auzit de scobitori?

„De unde ai plecat mai prietene? Stii ce înseamnă respectul față de om? Ai auzit vreodată de scobitori? Ai auzit de bunele maniere?

Stii ce înseamnă cei șapte ani de-acasă? Păcat că ai pe umeri un cap dar este gol fără materie cenușie.

Ai auzit și tu de caviar dar nici măcar nu știi ce conținut are s-au proveniența lui s-au ce specii de pești îl produce.

Sau poate că nici nu ști că caviarul sunt icre de peste. Pe lângă faptul că ești Român. Probabil că ai crescut la orfelinat și probabil că nu ai avut șansa să mănânci adevărata mâncare tradițională Românească.

Si dacă tot spui că ești cu valoare mănâncă cu gura închisă. pentru că și porcul că-i porc mănâncă mai frumos decât tine. să-ți fie rușine Nesimțitule”, i-a transmis Nicolae Molosit.

LOVITURA DURA data de FISC ROMANILOR din STRAINATATE: „Vor fi amendaţi cu sume între 50 şi 100 de lei, fără ca MACAR SA STIE CA LI SE VOR LUA BANII”

Fiscul a introdus un formular prin care românii care lucrează în străinătate trebuie să își declare rezidența fiscală, în caz contrar urmând a fi amendați.

Organizațiile românilor din diaspora cer renunțarea la această măsură, pe care o consideră abuzivă, relateaza Libertatea.ro.

Motivul: mulți dintre aceștia sunt exploatați și lucrează fără acte, astfel că nu pot să își obțină rezidența fiscală în Italia sau alte state europene.

Numai că astfel sunt pasibili de amenzi în România. Acestea pot varia între 50 și 100 de lei au intrat  în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

”C.A.P.I.M.E.D. România (Asociația Românilor din Italia), cu sediul la Palermo, în regiunea Sicilia, Italia, cere Guvernului României să modifice Ordonanţa 30/2017, care prevede amendarea românilor din diaspora pentru lipsa declaraţiei fiscale.

Le reamintim membrilor guvernnului că foarte mulţi români plecaţi în străinătate – de ordinul sutelor de mii – trăiesc în condiţii foarte grele, muncesc la negru sau sunt exploataţi de angajatorii care de cele mai multe ori nu-i plătesc.

Ei sunt exact cei care nu-şi pot obţine rezidenţa fiscală în ţările în care au plecat, deci cei direct vizaţi de Ordinul 30/2017.

Vor fi amendaţi cu sume între 50 şi 100 de lei, de la 1 ianuarie 2018, fără măcar să ştie că li se vor lua banii”, arată organizația într-un comunicat.

De altfel, și FADERE – Federația asociațiilor de români din Europa – îi cere premierului Mihai Tudose anularea amenzilor pentru românii din diaspora și evitarea dublei impozitări.

”Necompletarea unui formular birocratic prevăzut în noul Cod Fiscal dă bătăi de cap milioanelor de români din afara granițelor. Pe lângă amenzi, ei vor fi siliți să mai plătească o dată şi în țară, unele taxe achitate deja în țările în care muncesc.

Fiscul a prezentat un astfel de formular de schimbare a domiliciului fiscal care ar fi trebuit sa fie completat de către toți românii care au domiciliul în România și rezidența în străinătate.

Considerăm că este o masură premeditată şi absurdă de răzbunare împotriva  milioanelor de români din diaspora”, anunță și FADERE. ”Este inadmisibil unde s-a ajuns.

De vreo 5 ani tot circulă vești ca Statul Român urmează sa impoziteze incă odată in țară veniturile romanilor din diapora, chiar daca acestia plătesc impozit in țările unde lucrează.

Iată că astăzi o parte din aceste zvonuri a devenit realitate”, a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE.

 

DISTRIBUIȚI