Copiii născuți după această dată vor primi foarte mulți bani de la stat. Despre ce este vorba 

Statul a luat o decizie importantă în legătură cu copiii născuți după 1 ianuarie 2018. Vrea să le ofere câte 10.000 de euro

pentru a putea să își continue studiile ori să deschidă o afacere sau să-și cumpere o casă.

Bani de la stat la majorat

Zilnic, acestor copii, statul le va depune la CEC Bank o sumă, astfel ca la vârsta de 18 ani să poate beneficia de banii strânși, cu tot cu dobânzile aferente.

Legea este inițiată de PNR în Parlamentul României și urmează să se creeze Autoritatea Națională pentru Copii și Tineri,.

„Am conceput acest proiect de lege cu gandul la toti copiii care la varsta de 18 ani vor, fie sa mearga la facultate si familia nu ii poate sustine financiar, fie la cei care vor sa fie

independenti si nu au niciun ajutor pentru a porni o afacere sau la cei care vor sa isi cumpere o locuinta.

Statul roman trebuie sa se ingrijeasca serios de fiecare cetatean in parte, inca din prima zi lui de viata.

Aceasta lege e un fel de multumire a statului roman pentru fiecare nou nascut si o garantie ca statul se ingrijeste de el.

Iar la varsta majoratului, statul roman ii ofera un ajutor real prin intermediul caruia poate porni cu dreptul in societate din postura de roman major”, a declarat Sebastian Popescu, presedintele PNR.

Banii vor putea fi folosiți numai de către titular și numai după împlinirea celor 18 ani, cu condiția ca tânărul să urmeze 12 clase.

Banii vor putea fi utilizați pentru studii universitare, deschiderea unei afaceri, achiziționarea unei locuinței sau tratarea unei boli grave, care este costisitoare.

În caz de deces, suma nu este moștenită de nicio persoană. Pe lângă asta, copiii cu vârsta între 0 și 10 ani vor primi lunar o alocație de aproximativ 300 de lei, începând cu vârsta de 6 ani.

ULTIMA ORĂ: Se măresc alocațiile copiilor!

Parlamentarii au decis majorarea alocațiilor. Amendamentul depus de Partidul Național Liberal a trecut astăzi de plenul Camerei Deputaților.

Amendamentul a fost propus de deputata liberală Cristina Pocora și a fost votat pozitiv de 98 de deputați, în timp ce 77 s-au opus măririi alocațiilor.

Amendamentul a fost respins ieri la Comisia de muncă a Camerei Deputaților. Amendamentul a fost însă

aprobat azi de voturile aleșilor, alocațiile urmând a fi majorate de la 42 la 84 de lei. Nu toți parlamentarii au fost însă de acord cu această mărire.

Florin Iordache de la PSD a declarat, de pildă, că nu există bani suficienți pentru dublarea alocațiilor, la 84 de lei:

“Ministerul Finanţelor şi Ministerul Muncii să vină să precizeze sursele de unde vom da alocaţiile. Nu putem mări o alocaţie fără să avem o sursă.

Această creştere de la 42 la 80 nu acoperă cheltuielile, dar, în acelaşi timp, la cele 3.600.000 de copii nu ne putem permite să dăm o lege fără să avem sursa de finanţare”, scrie realitatea.net.

Membrii PSD au explicat că există și alte forme de sprijin pentru copii în afara alocației și că statul român nu își permite o astfel de majorare acum.

Proiectul pentru mărirea alocațiilor a fost respins și de plenul Senatului, luni, pe 18 mai.

Toți copiii de până la 18 ani vor beneficia de o alocație de 84 de lei, după ce amendamentul de azi a fost votat pozitiv.

 

DISTRIBUIȚI