Cod Galben de viscol și ninsori în toată țara. Cod Portocaliu pentru mai multe zone de munte

Cod Galben de viscol și ninsori în aproape toată țară. De asemenea a fost emis cod portocaliu pentru mai multe zone de munte. Administrația Națională de Meteorologie a emis cele două coduri 2 decembrie- 3 decembrie.

Cod Galben de viscol și ninsori

Cod Galben de viscol și ninsori valabil în intervalul 2 decembrie, ora 8:00 și 3 decembrie, ora 2:00. În intervalul menționat vor fi intensificări ale vântului în vest, sud şi est şi pe arii restrânse polei. De asemenea, vor fi ninsori însemnate cantitativ şi viscolite în zonele de munte, nordul şi centrul ţării.

Un alt cod galben, valabil în același interval, vizează intensificări ale vântului în vest, sud şi est şi pe arii restrânse polei.

În intervalul menţionat, vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în Crişana, Banat, Oltenia şi Muntenia, iar în seara zilei de vineri, 2 decembrie şi în prima jumătate a nopţii de vineri spre sâmbătă (2/3 decembrie), mai ales în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei. Rafalele vor depăşi 55…65 km/h şi pe arii restrânse 70…75 km/h. Local, în aceste regiuni se vor semnala precipitaţii mixte care vor favoriza formarea poleiului.

În nordul şi centrul ţării, dar mai ales în zonele de munte va continua să ningă însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind şi troienind zăpada.

Îndeosebi în zona înaltă a Carpaţii Meridionali, vântul va sufla tare, cu peste 90…100 km/h, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

Cod Portocaliu în mai multe zone de munte

Prima avertizare de cod portocaliu este valabilă până azi, 2 decembrie, ora 10:00. Sunt vizate zonele de munte din județul Neamț și din județul Suceava.

În intervalul menționat se vor semnala, la altitudini de peste 1700 m, intensificări ale vântului ce vor atinge și depăși la rafală 90 km/h, viscolind sau spulberând zapada.

O altă avertizare cod portocaliu este valabilă până azi, 2 decembrie, la ora 14:00. Este vizată zona de munte din Bistrița-Năsăud și din Maramureș.

Se vor semnala: la peste 1700 m altitudine, intensificari ale vântului care la rafală vor depasi 90 km/h, viscolind ninsoarea.

O a treia avertizare nowcasting, valabilă până la ora 14:00, vizează județul Caraș-Severin, zona de munte.

Se vor semnala : la peste 1700 m altitudine, intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 90 km/h.

Scrie un comentariu