Clip cu puternic impact emoțional! A filmat cum sunt făcute delicioasele jeleuri. E ORIBIL! O să mai mănânci..?

Alina Kneepkens a surprins cum sunt preparate delicioasele jeleuri, acele figurine dulci și colorate, care se fac cu piele, cartilagii și oase de animale, în special de porc.

Gelatina se obține din fierberea acestor părți ale animalelor, care sunt, de fapt, resturi obținute din industria prelucrării cărnii.

După fierbere, resturile animale sunt acoperite cu coloranți, zahăr și alți îndulcitori pentru a obține jeleurile atât de atrăgătoare din magazine.

Parinti, atentie la jeleuri! Copiii sunt innebuniti dupa ele, dar sunt extrem de daunatoare

Sunt frumos colorate, au forme atractive si un gust irezistibil. Copiii sunt cuceriti din prima, iar parintilor le e aproape imposibil s nu le cumpere macar o punguta. Pe cat sunt de gustoase, pe atat sunt insă de periculoase. Multe dintre jeleuri reprezinta un adevarat cocktail chimic pentru cei mici, spun specialistii.

Cirese, mure, banane, ursuleti, crocodili..o paleta de culoare. Pe langa faptul ca sunt extrem de atractive sunt si foarte gustoase, de ce sa nu recunoastem? Ce ce ar trebui sa stie parintii e ca o punga de 100 de grame de jeluri poate contine chiar si 14 lingurite de zahar, adica aceasta cantitate din bol.
Dar cui ii pasa, atat timp cat gustul dicteaza, mai ales in cazul celor mici. Priviti placerea cu care sunt savurate!

 
Peste 40 de tipuri de jeleuri din comert au fost analizate de Asociatia Pro Consumatori, care a descoperit o lista lunga de ingrediente care… iti cam taie pofta.

„Aproape jumatate din produsele analizate contin coloranti sintetici. Unii producatori chiar scriu pe eticheta ca unii coloranti pot afecta activitatea si atentia copiilor”, spune Costel Stanciu, presedinte APC.

Multe din aceste produse delicioase n-au nimic de-a face cu retea traditionala a jeleului. Adica fructe, zahar si gelatina vegetala, regasita sub denumirea de pectina.

In afara cantitatii mari de zahar,a colorantilor, aromelor si aditivilor unele produse contin inclusiv substante interzise prin lege.

DACA TI-A PLACUT ACEST ARTICOL IL POTI DISTRIBUI

sursa


Publicitate:

Scrie un comentariu