Cele mai frecvente 8 vise pe care le ai. Vezi ce înseamnă dacă visezi că faci dragoste sau dacă visezi că ai murit

Ai visat vreodată că pici un examen? Nu eşti singura persoană care păţeşte asta. O bază de date care cuprinde răspunsurile oamenilor referitoare la frecvenţa anumitor vise nu tocmai plăcute. 45% dintre respondenţi admit că au visat de multe ori că pică un examen important. Datele arată, de asemenea, că acest tip de vise este mai fecvent în cazul femeilor decât al bărbaţilor.

Baza de date a fost creată de Kelly Bukkeley, un cercetător american al ştiinţei viselor. Datele strânse de ea arată că primele cinci cele mai frecvente vise sunt acelea în care persoana este atacată sau urmărită, cele în care apar situaţii legate de şcoală, cele în care persoana are diverse experienţe sexuale, acelea în care persoana cade într-o prăpastie şi cele în care aceasta încearcă să facă un lucru de foarte multe ori şi nu reuşeşte.

Expertul a explicat, pentru The Guardian, ce înseamnă fiecare dintre aceste vise:

 

1. Visul în care eşti atacat sau urmărit: Este întâlnit în aceeaşi măsură atât la femei, cât şi la bărbaţi şi are la bază coşmaruri din copilărie pe care oamenii şi le amintesc de-a lungul vieţii. Atacatorul poate fi reprezentantul unei frici interioare sau a unei dorinţe care a fost reprimată de persoana în cauză. De asemenea, el poate reprezenta lumea exterioară care pune diverse piedici în calea împlinirii unei dorinţe. O a treia posibilitate se regăseşte în eventualitatea existenţei unor strămoşi care au suferit din cauza persecuţiilor şi a căror viaţă a depins de capacitatea lor de răspuns în faţa atacatorilor de diverse tipuri.

2. Şcoală, profesori, studiu: Este normal ca aproape toate persoanele care au trecut printr-un sistem de învăţământ să viseze aceste lucruri ani mai târziu. Participanţii la acest studiu au trecut, în mare parte, prin ciclurile de învăţământ obişnuite, deci şcoala a fost o preocupare de bază a lor, ceea ce explică această frământare care a rămas în interiorul lor şi se manifestă în visele lor.

3. Experienţe sexuale: În cazul acestui vis există o diferenţă a frecvenţei apariţiei sale între femei şi bărbaţi, frecvenţa mai ridicată fiind regăsită în rândul bărbaţilor. Este greu de spus dacă este vorba despre ceva natural sau provocat. Au bărbaţii astfel de vise fără o cauză specifică sau această apariţie a lor este stimulată de cultura contemporană? Frecvenţa mai scăzută a viselor se*uale în cazul femeilor apare în mod natural sau ele sunt descurajate să aibă astfel de vise sau să vorbească despre ele?

Cercetarea de faţă nu poate răspunde acestor întrebări. O posibilă explicaţie este aceea că aceste vise sunt o exprimare a instinctului biologic de reproducere şi îngrădirea acestui instinct în condiţiile morale ale comunităţii în care trăieşte o persoană.

4. Vehicule: Dacă visezi vehicule, de orice tip (mașină, avion, tren) acestea reflectă o direcție, o direcție pe care trebuie să apucăm în viața noastră. Sau chiar mai mult, poate simboliza controlul asupra drumului pe care îl avem: dacă îl avem noi sau preferăm să îl pasăm altora, într-o lipsă de asumare. Vehiculele sunt mijlocul prin care realizăm asta, puterea noastră de a ajunge la destinația finală, tocmai de aceea este foarte important să vezi, dincolo de toate, în ce stadiu este vehicolul care te transportă: este nou și strălucitor, este vechi, este periculos? Ce senzație îți dă în vis?

5. Cădere în gol: Visele în care cădem sunt mult mai frecvente decât cele în care zburăm. Astfel de vise pot apărea atunci când se produce trecerea de la un stadiu al somnului la altul. Există şi o explicaţie psihologică a acestora, legată de asocierea lor unor experienţe de viaţă precum schimbările bruşte, pierderea unor persoane apropiate sau diverse traume.

6. Visul în care încerci din nou şi din nou să faci ceva: Aceste vise sunt legate de o perioadă stresantă pe care o traversăm în viaţa noastră şi care generează sentimente puternice de frustrare, lipsă de putere de luptă şi frică. Anxietatea este o altă cauză a apariţiei acestui vis.

7. Moartea: Contrar credinței și părerii generale, moartea nu este ceva rău atunci când apare în vis. Ea nu reprezintă decât schimbarea care urmează să se petreacă în viața ta și ”moartea” celor vechi. Nu este decât un semn că evoluezi sau un semn care îți indică ce ar trebui să faci pentru a evolua. Nu este așa rău, nu?

8. Zborul: Zborul este un alt vis frecvent. A zbura simbolizează controlul pe care îl avem sau credem că îl avem în viețile noastre (raportat la eficiența sau slăbiciunea zborului). Avem oare încredere sau nu că ne putem realiza țelurile? Acestea sunt întrebările pe care ar trebui să ți le pui după ce visezi că zbori. Fii foarte atentă la detalii: cât de greu îți e să zbori, cât de ușor, cât de sus te-ai ridicat..sau încă te chinui să zbori la sol? Acestea sunt indicii clare ale controlului pe care îl ai și al determinării de a realiza un țel.

 

Surse: gandul.info, elli.ro


 

Scrie un comentariu