Cei care refuză să lucreze ar putea rămâne fără ajutor social

Cei care refuză să lucreze ar putea rămâne fără ajutor social. Deputatul PNL Florin Roman a lansat o petiție online pentru a modifica

legea venitului minim garantat astfel încât celor care refuză să lucreze să li se retragă ajutorul social.

Deputatul PNL spune că a i-a venit această idee după ce a văzut prezentate în mass media cazuri în care „beneficiarii de venit minim garantat se plimbă cu maşini de lux sau stau în conace”.

„În România, o formă de asistenţă socială pe care statul o oferă familiilor şi persoanelor singure este reprezentată de venitul minim garantat.

Acesta se întemeiază pe principiul solidarităţii sociale în cadrul unei politici naţionale de asistenţă socială”, se arată în textul petiţiei iniţiate de deputatul PNL Florin Roman, publicat pe site-ul PNL.

Florin Roman amintește că în prezent legea prevede că ”persoanele apte de muncă, ce nu realizează venituri din salarii sau din alte activităţi, se iau în considerare la stabilirea

numărului membrilor de familie pentru determinarea nivelului de venit pe familie numai dacă fac dovada faptului că sunt în evidenţa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de

muncă, pentru încadrare în muncă, şi nu au refuzat un loc de muncă ori participarea la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de aceste agenţii”.

Tot actuala legislație dă dreptul acestor persoane să refuze de 3 ori ocuparea unui loc de muncă.

Din practică se constată că majoritatea celor ce primesc venit minim garantat sub formă de ajutor social refuză să meargă la muncă, preferând să stea acasă pe banii statului.

În petiția sa, Florin Roman mai susține că „potrivit statisticilor de pe site-ul Ministerului Muncii și Justiției Sociale,

la nivelul lunii decembrie 2016 aveam ca număr de beneficiari de drepturi curente – 55.457, beneficiari suspendați la sfârșit de lună – 2.643.

Pentru luna aprilie 2017 statistica ne arată că avem ca număr de beneficiari de drepturi curente -243.006, beneficiari suspendați la sfârșit de lună – 17.712”.

Deputatul PNL mai susține că „politica în domeniul social ar trebui să fie orientată direct spre cei nevoiași și nu pentru cei ce doresc să eludeze statul.

Copiii trebuie să aibă dreptul de a învăța și poate nu e rea ideea de a îi obliga pe părinții beneficiari de ajutoare sociale să îi lase pe aceștia la școală sub sancțiunea de a fi privați de un drept social pe care statul îl acordă.

Totuși, un prim pas în acest sens consider că se poate face prin încetarea dreptului de a beneficia de venit minim garantat dacă refuză un loc de muncă”.

Spunem adio trecerii la ORA DE VARĂ? Decizie fără precedent luată la nivel european

ORA DE VARĂ. Parlamentul European a votat pentru eliminarea trecerii la ora de vară și ora de iarnă.

Schimbarea orei vara și iarna ar putea să fie lăsată în spate, după ce Parlamentul European a votat, miercuri, în favoarea introducerii aceluiași timp pe tot parcursului anului.

Urmează ca membrii Consiliului European să evalueze în detaliu directiva privind ora de vară și cea de iarnă și, dacă este cazul, să propună revizuirea ei.

ORA DE VARĂ. Parlamentarii eruopenii au spus că vor ruga Comisiunea Europeană – care în trecut s-a opus acestei schimbări – să implementeze decizia.

”Sunt foarte încântat că după ani de discuții la nivelul comisiilor în Parlamentul European a fost dezbătută această rezoluție și votată astăzi în plen.

Iar Parlamentul a acceptat propunerea noastră să întrebe Comisia Europeană să vină cu o recomandare prin care

să încheiem schimbarea bi-anuală de oră”, a spus Sean Kelly, parlamentar european din Irlanda.

ORA DE VARĂ. De ce a fost luată decizia de a renunţa la ORA DE VARĂ?

Trecerea la ora de vară are loc la sfâșitul lunii martie, iar schimbarea orei de vară se petrece la sfârșitul lunii octombrie.

Mai multe studii au încercat să tragă o concluzie clară despre efectele schimbărilor, dar indică că pot afecta sănătatea oamenilor.

ORA DE VARĂ. După ce a fost supusă la vot, rezoluția adoptată de parlamentarii europeni a înregistrat 153 de voturi împotrivă și 12 abțineri.

Rezoluția privind aranjamentele actuale ale schimbării orei, care a intrat în vigoare în urmă cu 17 ani,

stabilește o dată și oră comune pentru începerea și încheierea pedioadei de vară în UE, cu scopul de a ajuta funcționarea efectivă a pieței interne.

ORA DE VARĂ. Când trebuie să se treacă la ORA DE VARĂ 2018? Vom dormi mai puţin cu o oră!

În fiecare an, ora se schimbă de două ori, în preajma echinocțiilor de primăvară și de toamnă.

În aceste date, ziua este egală cu noaptea, schimbarea de la ora de iarnă la ora de vară și invers, se face mereu într-o noapte de sâmbătă către duminică.

ORA DE VARĂ. În acest fel, organismul are o zi la dispoziție pentru a se adapta la noul program pentru săptămâna care urmează.

Cu toate acestea, specialiștii spun că avem nevoie de aproximativ o săptămână pentru a ne adapta.

Ora de vară 2018. Când trebuie să dăm ceasurile înapoi?

Anul acesta vom trece la ora de vară în ultimul weekend al primei luni de primăvară, și anume pe data de 25 martie 2018.

Astfel, în această zi vom da ceasurile cu o oră înainte, iar ora 03:00 va deveni ora 04:00. Așadar, în această noapte vom dormi mai puțin cu oră, după cum se spune în popor.

ORA DE VARĂ. De ce se schimbă ora de două ori pe an?

ORA DE VARĂ. Schimbarea orei de două ori pe an are scopul de a ne bucura de mai multă lumină naturală pe parcursul zilei.

Așadar, trecem la ora de vară pentru ziua devine mai lungă decât noaptea, prin urmare se va întuneca mai târziu cu o oră.

 

 

 

DISTRIBUIȚI