Cea mai PERICULOASĂ fantezie S3XUALĂ a femeilor. Fantezii s3xuale despre care nimeni nu vorbeşte!

Fantezii sexuale despre care nimeni nu vorbeşte. Violul, adrenalină sau iluzia pericolului?

Multe studii au indicat faptul că una dintre cele mai comune fantezii sexuale în rândul femeilor este fantezia violului, un fenomen care este rar discutat, datorită posibilităţii lui de a se întâmpla în realitate, care poate fi utilizat de către unele persoane pentru a justifica violul real, o experienţă îngrozitoare şi dezumanizantă.

 

Au fost analizate 20 de studii, efectuate în decursul a mai mult de 20 de ani. Cercetarea lor a indicat că între 37-51% dintre femeile participante la studii au avut fantezia violului, iar 9-17% le trăiesc regulat sau chiar preferă aceste fantezii.

 

Potrivit cercetării realizate de Joseph Critella şi Jenny Bivona, există multe motive (de multe ori contradictorii) care argumentează această fantezie:

 

– Pentru o minoritate de femei are legătură cu masochismul. Studiile au legat represiunile sociale sexuale cu astfel de fantezii, indicând o dorinţă de a evita vina sexuală. Deschiderea spre experienţa sexuală (aici ca o trăsătură de caracter) a fost corelată şi ea. Deşi dovezile sunt neconcludente, este posibil ca unele femei să găsească opţiunea de a fi violate ca un semn de dorinţă irezistibilă.

 

– Cultura violului masculin (cu alte cuvinte, presiunea socială de a respecta fanteziile masculine) poate fi un alt factor. Unii cred că femeile au o predispoziţie biologică să se supună. Acest lucru a fost observat în alte specii, dar nu a fost testat empiric la om. Momentul violului poate activa sistemul nervos simpatic (legătura cu răspunsurile de zbor sau luptă şi orgasm).

 

– O altă cauză ar putea fi ideea de transformare a partenerului în unul „romantic”, o concepţie de „dresaj” a oamenilor prin sex.

 

– Un alt motiv posibil ar putea fi o reacţie la traumă (un mecanism defensiv psihologic) sau lene (în funcţie de rapoartele anecdotice).

 

Profesorul Meredith Chivers a sugerat că astfel de fantezii se pot accentua în absenţa efectelor negative imaginate, atingând instinctele sexuale primitive, persoana evită în acelaşi timp realitatea traumei.

 

sursa: descopera.ro

Citeste si