Cea mai PERICULOASĂ fantezie AMOROASA a femeilor. Fantezii despre care nimeni nu vorbeşte!

Fantezii s3xuale despre care nimeni nu vorbeşte. Violul, adrenalină sau iluzia pericolului?

Multe studii au indicat faptul că una dintre cele mai comune fantezii s..uale în rândul femeilor este fantezia violului, un fenomen care este rar discutat, datorită posibilităţii lui de a se întâmpla în realitate, care poate fi utilizat de către unele persoane pentru a justifica violul real, o experienţă îngrozitoare şi dezumanizantă.

Au fost analizate 20 de studii, efectuate în decursul a mai mult de 20 de ani. Cercetarea lor a indicat că între 37-51% dintre femeile participante la studii au avut fantezia violului, iar 9-17% le trăiesc regulat sau chiar preferă aceste fantezii.

Potrivit cercetării realizate de Joseph Critella şi Jenny Bivona, există multe motive (de multe ori contradictorii) care argumentează această fantezie

– Pentru o minoritate de femei are legătură cu masochismul. Studiile au legat represiunile sociale s..uale cu astfel de fantezii, indicând o dorinţă de a evita vina s..uală.

Deschiderea spre experienţa  (aici ca o trăsătură de caracter) a fost corelată şi ea. Deşi dovezile sunt neconcludente, este posibil ca unele femei să găsească opţiunea de a fi violate ca un semn de dorinţă irezistibilă.

– Cultura violului masculin (cu alte cuvinte, presiunea socială de a respecta fanteziile masculine) poate fi un alt factor. Unii cred că femeile au o predispoziţie biologică să se supună.

Acest lucru a fost observat în alte specii, dar nu a fost testat empiric la om. Momentul violului poate activa sistemul nervos simpatic (legătura cu răspunsurile de zbor sau luptă şi orgasm).

– O altă cauză ar putea fi ideea de transformare a partenerului în unul „romantic”, o concepţie de „dresaj” a oamenilor prin amor.

– Un alt motiv posibil ar putea fi o reacţie la traumă (un mecanism defensiv psihologic) sau lene (în funcţie de rapoartele anecdotice).

Profesorul Meredith Chivers a sugerat că astfel de fantezii se pot accentua în absenţa efectelor negative imaginate, atingând instinctele s..uale primitive, persoana evită în acelaşi timp realitatea traumei.

sursa: descopera.ro

CITEȘTE ȘI ARTICOLUL URMĂTOR:

7 trucuri psihologice care te fac mai deștept. Trebuie să îl știi pe al 5-lea

Psihologia umană este o știință care a trecut încet, încet, de la simple teorii la experimente. Aceasta studiază comportamentul uman, inclusiv funcțiile și procesele mentale cum ar fi inteligența, memoria, percepția, precum și experiențele interioare.

Viețile noastre sunt atât de complexe și suntem în permanență bombardați cu informații, încât este aproape imposibil să le conștientizăm pe toate. În multe momente, funcționăm pe principiul „pilotului automat”.

Tocmai de aceea, este deosebit de benefic să cunoaștem câte ceva despre psihologia umană pentru a evita anumite capcane de gândire, dar și pentru a ști cum să interacționăm mai ușor cu alte persoane. Asta înseamnă și că îi poți determina pe alții să facă exact ceea ce dorești, dacă asta ți-ai pus în gând.

1. Efectul Pygmalion (sau profeția autoîmplinită)

Cu cât ești mai convins că ceva anume se va întâmpla, cu atât cresc șansele ca acel lucru să se întâmple cu adevărat.

Nu este vorba despre destin, dacă asta credeai. Ține de logică: dacă ești foarte sigur de un lucru, te vei comporta ca și cum ar fi o realitate, ceea ce îi va influența pe cei din jur și, până la urmă, chiar va duce la îndeplinirea acelui lucru.

De exemplu, dacă ai un interviu de angajare și ești convins/ă că vei fi angajat/ă, vei merge cu atât de multă încredere în tine, încât vei părea persoana potrivită pentru acel post și este foarte posibil să fii ales.

2. Efectul Pratfall

Dacă persoana de care îți place va face o gafă, ți se va părea chiar mai atrăgătoare. Este surprinzător, nu-i așa?

Te-ai aștepta ca persoanele încrezătoare în forțele proprii să nu se fâstâcească, dar studiile au arătat că persoanele mai atrăgătoare sunt cele care fac mici stângăcii. Așadar, nu te simți prost dacă ai căzut sau ai vărsat cafeaua pe cel/cea de care îți place: tocmai ai devenit irezistibil/ă în ochii săi!

3. Efectul de ancoră

Atunci când asociem o cifră exactă unui beneficiu, cresc șansele să ne dorim să profităm de el. Este un truc folosit în special în domeniul vânzărilor.

De exemplu, dacă un lanț de supermarketuri afișează o ofertă specială de, să spunem, 10% reducere la sortimentele de unt, vânzările vor crește spectaculos dacă se adaugă mențiunea „ofertă limitată la doar 7 pachete de unt per cumpărător.”

4. Efectul de cadru 

Este un truc asemănător cu efectul de ancoră: se referă la faptul că modul în care formulezi o problemă sau o întrebare are un impact foarte important asupra răspunsului pe care îl vei primi.

Pentru a ilustra acest principiu, a fost efectuat un experiment: unor chirurgi li s-a spus că rata de succes a unei operații minore este de 90%, în timp ce altora li s-a spus că riscul de insucces este de 10%.

Dintre cei care au primit afirmația formulată într-un mod pozitiv, 84% au decis să efectueze operația în timp ce, din grupul celălalt de chirurgi, doar 50% au decis că aceasta este cea mai bună alegere.

DACA TI-A PLACUT ACEST ARTICOL IL POTI DISTRIBUI


Publicitate:

Scrie un comentariu