Ce se întâmplă în corpul tău când NU BEI suficientă APĂ

Apa este vitală, nimeni nu poate supraviețui mai mult de 2 zile fără să bea apă. Modul optim în care corpul nostru funcționează se datorează apei. Când aceasta lipsește sau nu este consumată în cantități suficiente, corpul nostru trimite imediat semnale pentru a fi hidratat. Numai că o parte din noi suntem ignoranți cu privire la aceste semne și nu înțelegem sau nu ne dăm seama că avem nevoie de o cantitate mai mare de apă.

Înțelegând aceste semne vom putea ști cum să ne asigurăm cantitatea de apă necesară unei mai bune funcționări a organismului nostru!

1. Dureri de cap și cap greoi
Migrenele se datorează, în mare parte, faptului că avem nevoie de mai multă apă. O scădere a nivelului de hidratare al corpului conduce la o măsură mai scăzută de lichid care ajunge la cerebel, care îl ferește de lovituri sau zvâcniturile resimțite. Acest lucru determină durerile cerebrale și adițional, durerile de cap. Așadar, data viitoare când te doare capul, în loc de pastile, bea un pahar cu apă.

2. Stare de încețoșare a minții și concentrare scăzută
Absența din apă a creierului poate influența abilitățile de conducere, memoria și starea minții. Deshidratarea conduce la senzații de încețoșare a minții, alături de oboseală, lipsa de odihnă, senzația de leșin.

3. Respirație neplăcută și gură uscată
Respirația mirositoare este un alt indiciu al faptului că nu consumi suficientă apă. Datorită absenței apei din corp, acesta creează mai puțină salivă, care conține proprietăți antibacteriene. Acest lucru favorizează dezvoltarea microbilor din gură, ceea ce creează o respirație urât mirositoare.
Gura uscată este tot un semn al deshidratării.

4. Costipația și alte probleme digestive
Apa menține stomacul curat și adaptabil, ceea ce înseamnă că indiferent de ce alimente consumi, digestia ta va fi optimă. Dacă nu consumi suficiente lichide, atunci vei avea de-a face cu multe probleme digestive, printre care și constipația.

5.Poftă bruscă de anumite mâncăruri
Oricând simți că ai un apetit greu de satisfăcut sau că ai avea chef să mănânci ceva anume, bea un pahar cu apă înainte să-ți satisfaci poftele. Dacă simți nevoia de a mânca ceva sărat, acesta poate fi un semn al faptului că nu ai un corp suficient de hidratat.

6. Urinare scăzută și schimbarea culorii
Crezi sau nu, dacă nu mergi la toaletă la intervale regulate de timp înseamnă că nu ai suficientă apă în corp. De asemenea, schimbarea culorii urinei este un alt semn al deshidratării (de regulă, galben deschis sau auriu).

7. Oboseală și stare de letargie
În cazul în care te simți epuizat și adormit, este din cauza faptului că al tău corp nu are suficientă apă.Absența apei provoacă o cantitate scăzută de oxigen și o circulație proastă în corp, ceea ce conduce la stările de somnolență, slăbiciune și un sentiment de lenevie.

8. Dureri articulare și musculare
Ligamentele și articulațiile conțin 80% apă, iar în momentul în care corpul tău are nevoie de mai multă apă, oasele încep să se granuleze unul împotriva celuilalt, producând dureri și disconfort în articulații.

9. Piele solzoasă și buze uscate
Pielea este cel mai mare organ al corpului uman și necesită o cantitate mai mare de apă pentru a se menține într-o stare bună. Un nivel scăzut al apei în corp provoacă transpirație, ceea ce înseamnă că al tău corp nu este pregătit să se descarce de abundența uleioasă de pe piele, acumulată pe parcursul zilei.

10. Bătăile inimii sunt accelerate
Lipsa apei din corp afectează și ritmul cardiac, și cel de execuție. Uscarea corpului determină o scădere a volumului plasmatic, ceea ce face sângele mai lipicios, lucru care influențează fluxul sanguin și se extinde asupra ritmului cardiac.

Scrie un comentariu