Cat trebuie sa dureaze o partida de dragoste ideala? Afla ce relateaza un studiu stiintific

Intr-un raport este bine cunoscut faptul ca marimea nu conteaza, in schimb durata este importanta.

Pentru un act ideal sunt necesare intre 7 si 13 minute, dupa cum dovedeste stiintific un studiu realizat de “Society for Se* Therapy and Research”.

Studiul a evaluat calitatea raporturilor se * ua le a 50 de voluntari, timp de un deceniu.

Voluntarii au notat gradul de satisfactie in functie de durata actului, din momentul penetrarii pana la final, nefiind luat in considerare preludiul, relateaza francesoir.fr.

 

Majoritatea voluntarilor au apreciat ca intre 3 si 7 minute durata actului a fost “suficienta“, iar intre 7 si 13 minute a fost “satisfacatoare“. In mod nesurprinzator, un act cu o durata cuprinsa intre 1 si 2 minute a fost considerat “frustrant“, in timp ce intre 10 si 30 de minute raportul a fost considerat “prea lung“.

“Cultura populara a intarit, din nefericire, stereotipurile despre activitatea amoroasa. Astfel, multi barbati si multe femei au fantezii legate de nopti fierbinti lungi”, explica cercetatorii.

“Cu acest studiu, speram sa risipim aceste fantezii si sa incurajam barbatii si femeile sa aiba date realiste despre actul acceptabil, prevenind astfel dezamagirile si disfunctiile se..”, a explicat dr Eric Corty, profesor de psihologie la Universitatea din Pennsylvania (SUA), care a coordonat studiul, publicat in ‘Journal of Se*ual Medicine’.

sursa: hellostyle.ro

Scrie un comentariu