Bomba de sănătate: Siropul acesta este de 10 ori mai eficient ca penicilina – Se face acasă super simplu

Bomba de sănătate: Siropul acesta este de 10 ori mai eficient ca penicilina – Se face acasă super simplu

Acest elixir este accesibil tuturor si este foarte usor de preparat din ingrediente ieftine.

Ingredientele sale puternice sunt usturoiul, mierea si cidrul din otet de mere.

Siropul de usturoi iti intareste sistemul imunitar, iti scade tensiunea si reduce nivelul de colesterol “rau” din corp.

Amelioreaza simptomele racelilor si infectiilor si durerile provocate de artrita sau guta.

Fitonutrientii din cidrul din otet de mere previn cancerul si crampele la nivelul picioarelor.

Ingrediente

8 cateli de usturoi curatati si usor zdrobiti, 200ml miere, 200ml cidru din otet de mere

Adauga mierea si otetul de mere peste usturoi si mixeaza la viteza maxima timp de 15 secunde.

Pastreaza amestecul intr-o borcan si pastreaza la frigider timp de 5 zile. Dupa aceasta perioada e gata.

Amesteca bine in fiecare zi.

Adauga doua lingurite de sirop intr-un pahar cu apa si bea imediat cum te-ai trezit, pe stomacul gol.

Tratamente cu usturoi din antichitate

Numeroase documente, din cele mai vechi timpuri, amintesc de proprietățile benefice ale consumului de usturoi, atât pentru

menținerea sănătății, cât și pentru utilizări în diverse remedii naturale și tratamente cu usturoi.

Usturoiul era cunoscut, din antichitate, drept un remediu pentru răceli, infecții, boli cardio-vasculare și hipercolesterolemie.

Constructorii de piramide din Egiptul antic consumau usturoi, ceapă și ridichi pentru evitarea bolilor contagioase.

De asemenea, legiunile române foloseau cantități însemnate de usturoi în alimentație, fiind recomandat pentru eficientă constatată în peste 60 de boli.

Medicina populară recomandă usturoiul mai ales în cazuri de hipertensiune și obezitate.

În Europa este considerat un supliment nutritiv extrem de valoros, iar în țările fostei Uniuni Sovietice este denumit „penicilina rusească”.

Top beneficii usturoi: unele te pot surprinde

Usturoiul este una dintre cele mai puternice arme pe care le putem avea pentru susținerea sistemului imunitar.

Are capacitatea de a stimula producția naturală de anticorpi din organism și combate infecțiile, distrugând sute de tipuri de bacterii și virusuri.
dr. Oana Cuzino

Internetul abundă de articole, unele din ele bine documentate, precum și de relatări despre miraculoasele efecte pe care le produce consumul sistematic de usturoi.

Să vedem, împreună, care sunt aceste top beneficii usturoi pentru sănătate și vindecare, atestate atât de medicina tradițională, cât și de știința modernă, din zilele noastre.

01 Antibacterian și antifungic

O serie de studii au demonstrat că usturoiul are puternice efecte antibacteriene și antifungice.

Conform rezultatelor acestor studii, consumul pe termen lung de usturoi poate preveni instalarea bacteriei Helicobacter pylori, responsabilă de dezvoltarea endogastritei, ulcerului gastric și cel duodenal.

Datorită efectelor sale antifungice, usturoiul poate ajuta la eliminarea Candidei albicans (cea mai frecventă ciupercă responsabilă de candidoza vaginală) –

agenții săi activi sulfuroși fiind capabili să dezintegreze pereții celulari și proteinele acestei ciuperci.

02 Antibiotic natural și antiparazitar

Usturoiul are efect de antibiotic natural împotriva unor microorganisme, cum ar fi: Stafilococul, E. Coli, Proteus

, Pseudomonas, precum și împotriva paraziților intestinali (limbrici, oxiuri, tenie etc) prin efectul sau antihelmintic.

Examinând efectele antivirale ale usturoiului, cercetătorii au descoperit că alicina sulfurica, pe care acesta o conține, este eficientă, printre altele, împotriva virusului ce cauzează herpesul.

Usturoiul este benefic în pneumopatii, iar datorită efectului de antibiotic, este indicat în cazurile de viroze, bronșite și traheite.

În plus, s-a remarcat faptul că poate atenua gripa, inflamațiile faringiene și congestiile bronhiilor.

03 Accelerează epitelizarea și vindecarea rănilor

Usturoiul este cunoscut pentru faptul că ajută la vindecarea infecțiilor urechii pe care le au, uneori, copiii.

Acționează ca un antibiotic natural, fără avea însă efecte secundare și fără a distruge bacteriile sănătoase.

Sucul crud obținut din câțiva căței de usturoi poate fi introdus direct în ureche. Durerea nu va persista foarte mult timp, iar infecția va fi înlăturată.

Usturoiul are efecte benefice și asupra pielii: consumul regulat de usturoi tonifică pielea și o face netedă, iar unghiile devin mai tari.

Un alt avantaj este că usturoiul poate ține sub control mătreața și poate ajuta în caz de căderea părului.

04 Protecție împotriva radicalilor liberi

Efectele sale antioxidante nu au fost pe deplin documentate de studiile și cercetările științifice, chiar dacă experimentele în vitro au demonstrat că usturoiul poate proteja

eficient celulele de acțiunea nocivă a radicalilor liberi, cum ar fi hidrogen-peroxidul sau alți radicali liberi de peroxid.

05 Reducerea nivelului de colesterol “rău”

Usturoiul este cunoscut în special datorită efectului său de reducere a nivelului de colesterol.

Acesta lucru a fost confirmat de o serie de studii, precum și de numeroase persoane care au urmat tratamente naturiste cu suplimente nutritive care conțin usturoi.

Dacă este consumat pe termen lung, usturoiul poate reduce semnificativ nivelul de colesterol LDL (numit și „colesterolul rau”), în timp ce nivelul de colesterol HDL crește pe

durata efectuarii de cure de tratament cu usturoi. Cercetătorii au tras concluzia că acest efect poate fi atribuit alicinei din usturoi.

De asemenea, s-a demonstrat că usturoiul este eficient în reducerea excesului de glucoză din sânge

(zahărul sanguin rivalizează cu colesterolul în calitate de factor cauzator al arterosclerozei și infarctului).

06 Reducerea tensiunii arteriale

Consumul de usturoi poate fi eficient în tratarea hipertensiunii arteriale. Comparând rezultatele a mai multor studii dublu-orb, cercetătorii au descoperit că dacă usturoiul este

consumat în doze de 600-900 mg, pe termen lung, cel puțin de patru ori pe săptămâna, aceasta poate reduce semnificativ tensiunea arterială.

Se pare că usturoiul reduce tensiunea arterială prin două mecanisme posibile:

– prin neutralizarea substanțelor toxice din intestine, și

– acționând asemenea unui vasodilatator.

F.G. Piotrousky de la Universitatea din Viena a remarcat faptul că un procent de 40% din pacienții săi hipertensivi au înregistrat scăderea tensiunii arteriale după ce li s-a dat să mănânce usturoi.

DISTRIBUIȚI