BANANA – inamicul kilogramelor în plus! Încearcă acum DIETA JAPONEZĂ CU BANANE și vei slăbi 5 kilograme pe săptămână!

Consumă o banană pe zi și vei pierde aproximativ 5 kilograme pe săptămână. Acest obicei este foarte simplu de urmat, fără transformări majore ale dietei zilnice. Această metodă de slăbit a devenit celebră după ce a fost inclusă în cartea Dieta cu banană de dimineață, scrisă de Hitoshi Watanabe.

Este foarte simplu: La prima oră a dimineții trebuie să bei un pahar cu apă și să mănânci o banană. În rest poți consuma alimentele preferate. Și asta e tot.

Există o serie de metode ineficiente de slăbit. Watanebe a înregistrat experiențele sale cu toate tipurile de regimuri, foarte sistematizate și complicate, care însă nu au dat nici pe departe rezultatul dorit.

După toate acestea, a realizat împreună cu soția sa, un sistem, denumit dieta cu banane de dimineață. Persoanele supraponderale sunt de obicei încurajate să lucreze intens, fizic, pentru a arde caloriile. Watanabe le-a promis că îi poate scuti de tot chinul exercițiilor fizice cu un simplu truc: consumarea unei banane cu un pahar de apă, dimineața și renunțarea la orice gustare până la prânz.

Bananele au un conținut ridicat de amidon, care contribuie activ și sigur la procesul de slăbire.

Evident, nu toate tipurile de amidon au același impact. Este împărțit între amidon comestibil și amidon sigur. Amidonul sigur nu se descompune în intestinul subțire, ci se duce imediat în organele interne, unde începe procesul de fermentație. Organismele microscopice transformă amidonul sigur într-un lanț scurt de grăsimi nesaturate, hrănind celulele și menține sănătatea tractului gastrointenstinal.

 

Câte banane ar trebui să mănânci la micul-dejun?
Nu există nicio regulă în ceea ce privește consumarea bananelor. Poți să mânănci banane pe săturate. Japonezii merg după principiul 80/20, deoarece cred că nu trebuie să mănânci niciodată la capacitate maximă.

½ din stomac merge către medic și restul către oameni. De aceea, mulți oameni mănăncă doar 80% din preparate, restul fiind lăsat în farfurie.

Pentru o stimulare a organismului este indicat consumul unui pahar de apă, dimineața. După ce ai băut apa, așteaptă 60 de minute pentru a mânca banana. Dacă încă îți este foame, mai poți mânca o banană. Este cel mai bine să optezi mereu pentru banane proaspete.

Watanabe specifică faptul că, în timpul acestei diete, este de evitat consumul de alcool sau lapte. De asemenea, până la 8 seara trebui să fi luat deja cele 3 mese principale ale zilei. Experții consideră că dacă mergi la culcare, frecvent, după ora 12, te vei lupta cu kilogramele în plus și chiar cu obezitatea.

La prânz și cină poți mânca tot ceea ce dorești, iar pentru gustări între mese, se recomandă fructele proaspete.

De ce este specială dieta cu banane?
Este extrem de sănătoasă.
Bananele sunt bogate în fibre, potasiu și au efect revitalizant.
Sunt destul de accesibile.

Un mic dejun regulat ajută sistemul digestiv și te protejează de supraalimentația din restul zilei. Dacă nu îți place cafeaua, vei putea cu ușurință să controlezi zahărul din sânge.

Un pahar cu apă la temperatura camerei contribuie la digestie.
Evită să mănânci după 8 seara și îți vei controla mult mai ușor greutatea.
Evită să consumui alcool.
De asemenea, aceasta este o metodă eficientă de a elimina celulita.

Realizat de Oana V.

Scrie un comentariu