„Băi băieți, nu vă jucați cu focul” Temutul Putin isi pune PRIETENII sa ameninte Romania. E destul de urat ce ne asteapta!

Mesaj uluitor transmis de Igor Dodon, liderul pro-rus şi anti-unionist de la Chişinău.

Igor Dodon a apărut miercuri la postul privat de televiziune TVC 21 şi a acuzat România că vrea să facă să dispară de pe hartă ţara pe care o conduce.

„La nivel economic, social, umanitar totu-i bine până se ajunge la aceea că ei vor să ne lichideze statalitatea. Băi băieți, nu vă jucați cu focul”, a spus Dodon, citat de MoldNova.

Pe de altă parte, Dodon a spus că deputaţii socialişti de la Chişinău care au în continuare cetăţenie română,

deşi critică România şi UE şi au spus că vor renunţa la cetăţeania ţării noastre, sunt în realitate victimele regulilor complicate ale autorităţilor de la Bucureşti.

„Ştiţi câte acte trebuie adunate. Că ei sunt hâtri românii ăştia. Sunt interesanţi fraţii aceştia ai noştri: ca să obţii cetăţenia,

ţi-o dau foarte repede, dar ca sa te dezici de ea, trebuie să mergi să strângi tot felul de acte, ca pe timpul sovietic”, a declarat preşedintele Moldovei.

El nu a răspuns însă concret dacă deputaţii au depus efectiv actele pentru renunţarea la cetăţenia română,

deşi în 2014, înaintea alegerilor parlamentare, socialiştii au scris declaraţii pe proprie răspundere prin care îşi asumau că vor renunţa la la cetăţeniile străine.

La ora actuală, şase dintre cei 24 de deputaţi socialişti au cetăţenia română, deşi se opun unirii sau intării Moldovei în UE.

În aceeaşi emisiune, Dodon a declarat că, în opinia sa, Traian Băsescu va fi declarat persona non-grata

în Republica Moldova şi că fostului preşedinte al României „o să-i iasă pe ochi” activitatea unionistă desfăşurată dincolo de Prut.

După 27 de ani, SALVAREA vine de la Nicolae Ceaușescu. SURPRIZĂ de proporții în realizarea autostrăzii Pitești – Sibiu. Cum a fost posibil așa ceva

După ce la finalul anului trecut, CNADNR a prezentat o hartă în care apăreau cinci propuneri  de variante

de traseu pentru autostrada Sibiu-Pitești, se pare că actuala conducere a ajuns la concluzia că tot planurile lui Nicolae Ceaușescu sunt mai bune.

Traseele europene importante s-au stabilit în 1972, atunci când a fost semnat acordul TIR, iar România lui Nicolae Ceaușescu sunt mai bune.

Era vorba de traseul prin care Europa Occidentală era legată de Orient, iar, la acea oră, cei mai mari transportatori de marfă din Europa de Est care aveau nevoie de infrastructură erau turcii.

Nicolae Ceaușescu s-a apucat de A1 și A2, reușind să finalizeze sectorul București-Pitești, iar proiectanții fostului dictator au reușit să traseze și segmentul Pitești-Sibiu, care, în realitate,

pe Valea Oltului, nu are nimic în comun cu cele cinci variante desenate de către CNADNR în toamnă și este cu mult mai ieftin.

Acesta se află deja depus într-un memoriu transmis la București de directorul de investiții, Alin Goga, din cadrul DRDP Craiova.

Este traseul pe care îl proiectaseră, până în 1989, specialiștii lui Ceaușescu.

Pornind de la Sibiu, acesta coincide cu studiile postdecembriste, până la Câineni. Însă nu coboară pe Valea Oltului, ci merge spre Greblești, pe Valea Boia, spre Boișoara, pe la

nordul satului Podeni și al satului Mlăceni, spre Valea Topologului, „zona fiind foarte bună pentru edificarea acestui tronson”, spune Goga.

„Tronsonul are o lungime aici de 20 de km față de 30, varianta 1 a CNADNR, fără să mai fie nevoie de 3 tunele și un pod peste râul Olt, ci doar de un tunel în zona de după satul

Mlăceni, spre Sălătrucu (economia ar fi de circa 150 de milioane de euro).”
Acest drum a fost folosit și de armata română în Primul Război Mondial.

DISTRIBUIȚI