Avion de pasageri prăbuşit în Columbia. La bord se aflau şi membrii unei echipe braziliene de fotbal

Bilanţ provizoiu: 76 de morţi şi 5 supravieţuitori - FOTO / VIDEO

Bilanţ provizoiu: 76 de morţi şi 5 supravieţuitori – FOTO / VIDEO

Un avion de pasageri cu aproximativ 81 de persoane la bord, inclusiv membrii unei echipe braziliene de fotbal, s-a prăbuşit în cursul nopţii de luni spre marţi în zona Medellin, informează autorităţile columbiene şi presa locală, potrivit The Associated Press şi The Telegraph.

Aeroportul Medellin a confirmat că la bordul avionului care venea dinspre Bolivia se aflau şi membrii echipei braziliene de fotbal Chapecoense, care urmau să joace miercuri finala turneului Copa Sudamerica cu Atletico Nacional, la Medellin.

UPDATE 11:10 Potrivit unui bilanţ provizoriu, până în acest moment sunt 25 de morţi şi 6 supravieţuitori, a anunţat BBC.

UPDATE 09:30 Cel puţin şase supravieţuitori au fost salvaţi de serviciile de intervenţie, a declarat un oficial columbian, conform The Telegraph

Primul rănit adus la Spitalul de la Ceja este fotbalistul Alan Ruschel de la echipa Chapecoense, a comunicat postul 360 Radio Colombia, care a anunţat că între şase şi zece supravieţuitori au fost salvaţi până acum.

Într-un comunicat al aeroportului din Medellin se afirmă că „toate ajutoarele posibile au fost mobilizate pentru că au fost salvaţi şase supravieţuitori”.

Autorităţile aviatice au informat că avionul de tipul British Aerospace 146 aparţine companiei aeriene boliviene Lamia. Cu două ore înainte de prăbuşire, echipajul a anunţat că are probleme tehnice, din cauza unor defecţiuni electrice.

UPDATE 08:50 Cel puţin 6 persoane au supravieţuit în urma prăbuşirii avionului, potrivit unui oficial columbian, citat de AFP.

ŞTIRE INIŢIALĂ

Primarul oraşului Medellin, Federico Gutierrez a declarat că avionul s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă în apropiere de oraş, cu puţin timp înainte de miezul nopţii.

Oficialul columbian a mai spus că ambulanţe şi serviciile de intervenţie au fost trimise la locul accidentului, anunţând că este posibil să existe supravieţuitori.

Aeroportul Medellin a confirmat că la bordul avionului care venea dinspre Bolivia se aflau şi membrii echipei braziliene de fotbal Chapecoense, care urmau să joace miercuri finala turneului Copa Sudamerica cu Atletico Nacional, la Medellin.

chapecoense

„Confirm. Avionul înmatriculat CP2933 transporta echipa @ChapecoenseReal.Aparent există supravieţuitori”, a anunţat pe Twitter un responsabil al Aeroportului internaţional José Maria Cordova din Medellin, potrivit The Telegraph.

Potrivit presei locale, cursa aeriană RJ85, care avea la bord 72 de pasageri şi 9 membri ai echipajului, a anunţat că are probleme în timpul zborului, înainte de a dispărea de pe radare.

Scrie un comentariu