Au descoperit o peșteră uriașă în adâncuri, după 14 ani de căutări. Când au intrat, au rămas fără cuvinte! Ce comoară au găsit acolo

Mulți oameni visează să exploreze locuri necunoscute, să meargă în spațiu sau să reușească să găsească un loc nevăzut de nimeni.

Cu toate acestea, câți dintre noi ar putea spune că a văzut totul din această lume?

Iar oceanul este un loc plin de mistere și de posibilități. Specialiștii susțin că nu se știe nici 10% din viața oceanelor și, cu atât mai mult, despre vietățile care încă le populează.

Una dintre cele mai interesante descoperiri din ultima perioadă este o peșteră enormă subacvatică, aflată pe coasta Mării Caraibelor, lândă Quintana Roo din Peninsula Yucatan.

Încă de când a fost prima dată descoperită, această peșteră a devenit visul fiecărui scufundător, mai ales că ascunde niște lucruri de-a dreptul fabuloase.

Primii explorarori au găsit un sistem elaborat de peșteri și au dat peste niște ruine care ar putea fi răspunsul a multe întrebări despre trecutul nostru.

„Are mai mult de o sută de contexte arheologice, printre care se află dovezile primilor coloniști ai Americii,

precum și fauna disparută și, bineînțeles, cultura Maya”, a explicat National Geographic arheologul Guillermo De Anda.

Mai mult decât atât, acesta crede că este cel mai important sit arheologic în apă din lume și nu sunt niște cuvinte prea mari.

Pentru că, dacă această peșteră conține relicve ale civilizației mayașe, lumea ar putea fi cu un pas mai aproape de înțelegerea civilizației mistice.

Arheologii care au mers în adâncuri pentru a vedea faimoasa peșteră speră să mai găsească și alte peșteri cu artefacte și mai vechi. Iar acest lucru nu este la îndemâna

tuturor, deoarece numai scufundătorii de mare adâncime pot pătrunde acolo, iar riscurile sunt uriașe pentru cei care nu sunt experimentați.

Peștera măsoară 350 de kilometri în lungime, iar liderului grupului care a intrat prima dată în ea i-au trebuit 14 ani ca să o găsească,

iar acum este extrem de fericit pentru că a făcut-o cunoscută publicului larg.

Au secat un canal ca să îl curețe, dar niciodată nu se gândeau la ce lucruri vor găsi acolo! Imaginile sunt fabuloase:

Din când în când, toate marile canale din Paris ajung să fie drenate, iar locuitorii, dar și muncitorii au ocazia să afle lucruri fascinante despre orașul lor.

Canalul Saint-Martin din Paris este una dintre cele mai vechi și mai frumoase căi navigabile ale orașului.

În ciuda istoriei sale pline de istorie și a frumuseții incontestabile, canalul de 4,5 km, este de asemenea unul dintre cele mai murdare și trebuie curățat periodic.

Autoritățile orașului l-au curățat recent și s-a întâmplat pentru prima dată din 2001, eliminând peste 40 de tone de resturi în proces – și nu au fost numai sticle de bere și vin.

Mii de artefacte au fost scoase din noroi. Construcția canalului a fost ordonată de nimeni altul decât Napoleon Bonaparte în 1802.

Napoleon a făcut multe pentru a îmbunătăți infrastructura din Paris, făcând capitala locuită și confortabilă într-un fel în care nu a mai fost niciodată înainte.

Canalul a fost proiectat pentru a aduce apă proaspătă populației în creștere rapidă a Parisului.

Acest lucru înseamnă că mai mulți oameni foloseau apa, făcând populația mult mai sănătoasă. De asemenea, a oferit o cale comercială, care a fost o adevărată binefacere a economiei orașului.

Autoritățile orașului au drenat canalul pentru prima dată din 2001. Din cauza stării canalului de astăzi, scurgerea și curățarea regulată sunt parte integrantă a menținerii acestuia în funcțiune și a menținerii condițiilor de navigație din apropierea acestuia.

Dar, după ce populația a crescut, canalul a fost pus sub o presiune enormă. Astăzi, în timp ce canalul este încă impresionant, acesta a devenit, în cea mai mare parte, o mare groapă de gunoi.

Iată ce au mai găsit cei care au făcut curat:

DISTRIBUIȚI