ATENTIE! Daca ai aceste telefoane, din 2017 NU o sa mai poti folosi aplicatia WhatsApp

Aplicația WhatsApp Messenger nu va mai funcționa pe anumite dispozitive

Aplicația populară de mesagerie WhatsApp Messenger va înceta să mai funcționeze începând de anul viitor pe milioane de dispozitive mobile care nu sunt actualizate, informează The Mirror. 

WhatsApp Messenger, accesată de peste un miliard de persoane în fiecare lună, nu va mai fi compatibilă cu telefoanele mobile mai vechi, în urma modernizării tehnologiei folosite.

Aplicația a fost introdusă pe piață în 2009, iar compania a anunțat încă de la începutul acestui an că va ”oferi o importanță și mai mare configurărilor de securitate, precum și opțiunilor de a ține legătura cu persoanele dragi”.

În contextul evoluției rapide a tehnologiei, creatorii aplicației au declarat că se văd nevoiți să țină pasul cu ”platformele pe care majoritatea utilizatorilor le folosesc”.

”Aproape 70% dintre sistemele de operare folosite la momentul respectiv (2009 — n.r.) erau oferite de BlackBerry și Nokia. Sistemele de operare oferite de Google, Apple și Microsoft — care astăzi reprezintă 99,5 la sută din vânzări — constituiau mai puțin de 25 la sută din vânzări la momentul respectiv. Pe măsură ce înaintăm și privim la următorii șapte ani, dorim să ne concentrăm efortul și atenția asupra platformelor pe care majoritatea utilizatorilor le folosesc.

Așadar, de la sfărșitul anului 2016 nu vom mai oferi asistență pentru WhatsApp Messenger pe următoarele platforme: BlackBerry OS și BlackBerry 10, Nokia S40, Nokia Symbian S60, Android 2.1 și Android 2.2, Windows Phone 7, iPhone 3GS/iOS 6”, se arată în mesajul publicat pe blogul companiei.

 

Scrie un comentariu