ARMATA GERMANĂ RECRUTEAZĂ ROMÂNI! Cât câştigă militarii din forţele armate federale

Aceasta este una dintre măsurile prin care vrea ca Bundeswehr-ul să devină o armată puternică şi unul dintre cei mai atractivi, competitivi, flexibili şi moderni angajatori din Germania.

În prezent, potrivit statisticilor, soldaţii din forţele armate federale germane câştigă între circa 2,380 de euro şi 3,150 de euro lunar, iar ofiţerii încasează între 3,700 euro şi 4,300 euro pe lună.

Forţele armate federale (Bundeswehr) vor deveni un angajator de top competitiv, flexibil şi modern, potrivit noii Cărţi Albe a a politicii de securitate germane şi a viitorului Bundeswehr-ului.

Cartea Albă este unul dintre cele trei documente programatice în domeniul apărării naţionale în Germania, are 144 de pagini şi a fost făcută publică în luna august a acestui an.

De la Războiul Rece încoace, capacitatea forţelor armate federale (Bundeswehr-ului) a scăzut semnificativ şi sistematic, ajungând acum la cel mai scăzut nivel, se arată în noua Carta Albă a politicii de securitate germane.

Germania regândeşte din temelii politica de recrutare în cadrul forţelor armate federale. În primul rând, anunţă că reducerea numărului de posturi din armată a luat sfârşit. Germania are nevoie de o armată puternică şi vrea să devină unul dintre cei mai atractivi angajatori.

În acest sens, anunţă o schimbare de paradigmă a politicii de personal a forţelor armate federale, care implică, printre altele, recrutarea de personal din ţările UE, fără cetăţenie germană, cum se cere în prezent. 

Salariile din armata germană sunt net superioare celor acordate armatelor comunitare, în special din Europa Centrală şi de Est.

Cât câştigă acum militarii din forţele armate federale

Citeste pe pagina urmatoare..

Scrie un comentariu