„Am folosit asta ca punct de plecare” Ce i-a spus Dragos Bucur fiicei sale biologice, Sofia, despre fetita de etnie roma pe care a adoptat-o

Dragos Bucur si Dana Nalbaru iubesc copii si au impreuna o fetita pe nume Sofia si un baietel pe nume Kadri. Iar de curand, familia lor s-a marit cu un nou membru. Este vorba despre o fetita de etnie roma, pe nume Roxana India.

Despre procesul de adopție, actorul a spus că a fost unul foarte simplu, iar asta pentru că el și soția sa au decis să ia un copil de etnie romă, de cele mai multe ori nedorit de familiile care vor să adopte.

„Cei care spun că este foarte complicat au niște cerințe care pur și simplu sunt greu de îndeplinit. Sunt oameni care scriu pe foaie: Aș vrea un copil blond, cu ochi albaștri, de sex feminin, între șase luni și un an și două luni, născut în zodia Leu, fără să exagerez, din tată intelectual, mamă studentă, născut în Muntenia, și evident că e foarte greu și așteaptă șapte-opt ani”, a mai completat Dragoș.

„Personal, nu am simțit problema discriminării, dar evident că există. Știți că fetița noastră mijlocie, Roxana India, este de etnie romă. În timpul procesului de adopție, există niște întâlniri de grup, unde vin mai multe familii și discută.

Din 12 familii, 11 nu voiau să audă de un copil de etnie romă. Nu voiau să audă, au scris pe hârtie «nu vrem copil de etnie». Mi se pare o oglindă a societății noastre și asta are legătură cu etnia, cu orientarea sexuală, cu alegerile religioase.Trăim într-o țară…”, a spus Dragoș Bucur la emisiunea „În fața ta”.

Loading...

Actorul a povestit și ce i-a spus Sofiei, fiica sa biologica, despre cea mai nouă membră a familiei, Roxana-India.

„Eu mă folosesc de filme pentru a putea vorbi cu Sofia diverse teme, care altfel sunt greu de abordat. De exemplu, «12 ani de sclavie», un film destul de greu, m-a ajutat să am un punct de plecare în discuțiile pe care le-am avut cu ea despre discriminare.

Roxana-India, fata noastră, este romă și în România există o discriminare nasoală de tot pe direcția asta”, a mai spus Dragoș Bucur.

Loading...
DISTRIBUIȚI