Aceste OBIECTE sunt cauzatoare de CANCER! Trebuie să le scoți din dormitor cât mai repede…

Cum debarasezi dormitorul de sursele cancerigene….

Transformarea dormitorului într-un spaţiu ferit de contaminanţi este o sarcină dificilă, şi în special costisitoare, aşa cel mai bine este începi cu schimbări mărunte. Orice schimbare în bine se vareflecta în mod automat asupra sănătăţii.

Tu decizi cu ce începi – poate fi schimbarea saltelei, sau înlocuirea aşternuturilor pentru pat.

 

Iată o lista cu 12 obiecte şi produse cancerigene pe care trebuie le scoţi cât mai repede din dormitor.

Înlocuieşte pernele şi fețele de pernă cu materiale organice

Majoritatea oamenilor consideră pernele şifetele de pernă din bumbac sunt mai sigure decât cele din material sintetic, dar adevărul este industria bumbacului foloseşte 25% din toate insecticidele şi 14% din toate pesticidele utilizate la nivel global. Dacă îţi poţi permite investiţia, înlocuieşte pernele şi lenjeria de pat cu echivalentedin materiale organice.

Înlocuieşte sau scoate toate ţesăturile sintetice din dormitor

Materialele sintetice sunt fabricate din termoplastice, care emană molecule de plastic atunci cândsunt expuse la căldură. Dacă porţi haine non-şifonabile, inhalezi formaldehide periculoase, aşa cel mai indicat este îţi schimbi garderoba cu o altă confecţionată din materiale organice.

Înlocuieşte sau renunţă la hainele sintetice din dulap

Majoritatea materialelor sintetice sunt obţinute dinderivati de cărbune, petrol şi gaze naturale. Lichidul este pulverizat printr-o duză denumită duză de filare, iar la răcireaforţată formează fire subţiri care sunt apoi ţesute în diferite materiale. Pentru sporirea gradului de durabilitate, se adaugă şi un strat de teflon. Îmbrăcămintea sintetică poate deveni în timp foarte periculoasă, motiv pentru care se recomandă fie înlocuită cu materiale organice.

Renunţă la mobilă din piele artificială

Mobilierul din piele artificială trebuie neapărat înlocuit cu mobilier din materiale organice. Pielea artificială conţine clorură de polivinil (PVC), care este considerat cel mai periculos material cu putinţă. Pentru flexibilizare, acest material este amestecat cu ftalati, care îmbolnăvesc sistemul endocrin. Pernele impermeabile şi rezistente la pete sunt pulverizate cu chimicale toxice care pot provoca numeroase probleme de sănătate, aşa trebuie înlocuite neapărat cu materiale organice.

Renunţă ţi cumperi mobilă din MDF (Medium Density Fiberboard sau plăci din fibre cu densitate medie

Mobilă confecţionată din acest material, de obicei trece prin procesul de vopsire. Este exact acelaşi proces prin care trece de exemplu o caroserie a unei maşini. Plăcile astfel vopsite, ajung în dormitoarele noastre, cu un conţinut ridicat de formaldehide, care sunt foarte periculoase în special pentru sistemul respirator şi pot favoriza aparita cancerului.

Variantele cele mai bune pentru un mobilier rămân: mobilă din PAL sau din lemn masiv.

Renunţă la carpete şi preşuri

Podelele din lemn sau din gresie se curată cu uşurinţă şi sunt mult mai benefice pentru pacienţii de astm. Carpetele, covorasele şi preşurile pot dea o notă chic spaţiului ambiental, dar adună foarte mult praf, acarieni şi alergeni periculoşi. În plus, sunt confecţionate din poliester, care este fabricat cu stibiu, o chimicală toxică ce poate avea chiar consecinţe fatale în unele cazuri. Alţicompuşi periculoşi din componentă covoarelor sintetice sunt olefină şi nylonul.

Foloseşte doar vopsea organică non-volatilă

La vopsirea camerelor, încearcă foloseşti numai compuşi organici non-volatili, care sunt multmai siguri pentru mediul înconjurător. Atunci când se evaporă în aer, compuşii volatili reacţionează cu alte elemente chimice şi produc ozon, gaz care poluează aerul şi provoacăafecţiuni respiratorii.

Nu intră încălţat în casă

Nu purta încălţăminte de exterior în casă şi ai grijă nu foloseşti niciodată papucii de interior pe afară. Descalţăte la uşa şi, dacă este nevoie, încălţa papucii de interior.

Nu ţine în dormitor prea multe dispozitive electrice

Dispozitivele electrice ţinute în dormitor pot deregla somnul nocturn, aşa se recomandă nu le foloseşti în camerele de dormit.

Înlocuieşte sau acoperă salteaua cu un material natural

Deşi nu e uşor înlocuieşti sau înveleşti saltelele într-un alt material, acest pas este foarte important pentru sănătate. Majoritatea saltelelor sunt pulverizate cu substanţe ignifuge şi alte chimicale toxice. Dacă nu îţi permiţi saltele noi, îmbracă-le pe cele vechi în folie izolatoare.

Cumpără un filtru de aer

Instalarea unui filtru de aer pentru toată locuinţa este o investiţie mare, dar grozavă. Poţi optainclusiv pentru filtre portabile pe care le poţi plimbă dintr-o camera întraltă. Cumpără unul cu sistem de filtrare HEPA şi verifică nu conţină ozon.

Renunţă la draperiile şi jaluzelele tratate chimic

Draperiile şi jaluzelele obişnuite se îmbâcsesc repede cu praf, polen şi alţi alergeni. Încearcă le înlocuieşti cu materiale organice. O alternativă grozavă sunt jaluzelele din lemn.

Sursa secretele.com


 

Scrie un comentariu