Acesta este DARUL lui Dumnezeu pentru femei. Doamnelor, trebuie neapărat să citiți asta!

Avocado este unul din marile daruri ale naturii. Mai mult, parcă Mama Natură a făcut acest fruct în folosul şi spre binele femeii, pentru este ideal în dietă lor. Fructul de Avocado are aceeaşiformă pe care o are uterul.

De asemenea, studiile au arătat avocado previne cancerul cervical şi echilibrează hormonii.

Şi încă ceva uimitor! Aşa cum un bebe are nevoie de 9 luni se dezvolte în uterul mamei, un fruct de avocado are nevoie tot de 9 luni crească, de laînflorire până la fructul copt.

Beneficiile consumului de avocado:
1. Avocado este una dintre cele mai bune surse de vitamina K, fibre, vitamina B6, vitamina C, acid folic şi cupru, toţi aceştia fiind nutrienţi indispensabili metabolismului feminin.
2. Avocado are mai mult potasiu, decât o banană şi are în jur de 30 de grame de grăsimi, ceamai mare parte fiind grăsimi sănătoase. Potasiul este unul din principalele minerale care combate retenţia de lichide, suferinţă tipic feminină.
3. Avocado este foarte bun pentru inima, datorită grăsimilor bune pe care le conţine.
4. Conţinutul mare de potasiul reglează presiunea sanguină, previne bolile cardiovasculare, ceea ce îl recomandă femeilor aflate la menopauza şi stimulează mecanismele naturale de eliminare a toxinelor făcând pielea frumoasă şi strălucitoare.
5. au proprietăţi antioxidante puternice, contribuind la prevenirea declanşării diverselor tipuri de cancer.
6. au capacitatea de a proteja ficatul împotriva cirozei şi hepatitei virale, potrivit cercetătorilor japonezi, coordonaţi în cadrul unui studiu de către profesorul Hirokazu Kawagishi;
7.conţin anumiţi compuşi care inhibă şi distrug celulele cancerului oral;
8. ajută la creşterea nivelului de colesterol bun în organism (HDL) şi la reducerea celui rău (LDL), precum şi la diminuarea numărului de trigliceride în sânge;
9. menţin sănătatea sistemului cardiovascular, prin conţinutul în vitamina B6 şi acid folic, douăsubstanţe care reglează nivelul homocisteinei (compus asociat cu un risc crescut de îmbolnăvirecardiacă); întrucât conţin vitamina E, glutation şi grăsimi mononesaturate, fructele de avocado protejează inima şi susţin activitatea cardiacă;
10. reglează hipertensiunea arterială, prin conţinutul bogat de potasiu;
11. protejează celulele sănătoase ale organismului de acţiunea radicalilor liberi, prin fitonutrientii furnizaţi (polifenoli şi flavonoizi), deci scad riscul dezvoltării bolilor inflamatorii şi degenerative;
12. îmbunătăţesc vederea, cu ajutorul carotenoidului numit luteină (ce previne şi stopează degenerarea maculară asociată cu înaintarea în vârstă şi cataractă);
13. reglează nivelul de glicemie şi controlează diabetul, reducând rezistenţă la insulină a organismului, prin grăsimile sănătoase şi fibrele solubile conţinute;
14. previn malformaţiile congenitale (precum defectele de tub neural sau spînă difida), graţie acidului folic furnizat din plin organismului (250 g de avocado pe zi asigura femeilor însărcinate 23% din doză de acid folic recomandată zilnic);
15. reduc riscul de accident vascular cerebral, tot prin conţinutul de acid folic (studiile au demonstrat această substanţă s-a dovedit utilă în prevenirea comoţiilor cerebrale);
16. previn cancerul de prostată şi de san, întrucât sunt bogate în acid oleic, un compus careinhibă dezvoltarea tumorilor maligne la nivelul celor două organe;
17. întârzie procesul de îmbătrânire a organismului, prin antioxidanţii din compoziţie (în special glutationul), care întăresc sistemul imunitar, protejează celulele şi echilibreazăfuncţiile sistemului nervos;
18. combat halenă, curăţând sistemul intestinal şi reglând cantitatea de toxine din organism, precum şi înlăturând fenomenul de gură uscată;
19. sporesc capacitatea corpului de a absorbi nutrienţi importanţi pentru vedere şi sănătatea pielii, în special carotenoizi (betacarotenul şi licopenul);
20. – previn pierderea memoriei şi accelerarea bolilor mentale în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu Alzheimer, deoarece sunt o sursă bogată de vitamina E, substanţă careneutralizează radicalii liberi ce distrug celulele creierului şi care stimulează procesul de alcătuire a proteinelor;

Sâmburii de avocado:

1. Pudra din sâmbure de avocado are rol antiinflamator, tratează problemele digestive, diareea şi crampele intestinale. Aceeaşi pudra este şi un excelent înlocuitor pentru cafea. Are mai mulţiantioxidanţi şi polifenoli decât ceaiul verde şi nu are cofeină.
2. Are capacitatea de a reduce nivelul de glucoză din sânge şi te ajută îţi menţii greutatea ideală.
3. Conţine cantităţi importante de potasiu. Dacă vrei beneficiezi la maximum de această proprietate, foloseşte samburi de la fructe de avocado care nu sunt foarte coapte.
4. Conţine compuşi fenolici care previn ulcerul gastric şi infecţiile.
5. Conţine flavonol, substanţă ce previne dezvoltarea tumorilor. Teste efectuate pe şoareci au demonstrat cei cărora le-a fost administrată pudra de avocado au cunoscut o încetinire a dezvoltării tumorilor canceroase.

sursa: sanatatea.ro