Acest test simplu îți poate dovedi cât de inteligent ești – crezi că poți răspunde la toate întrebările?

Termenul „erudiție” poate fi tradus din latină ca „perspectivă largă; vastă cunoaștere”. Erudiția este adesea confundată cu o educație bună.

Da, aceste cuvinte sunt sinonime, dar o persoană cu o bună erudiție este întotdeauna bine educată, cu toate acestea, nu întotdeauna funcționează invers. Acest test va arăta tipul de persoană care ești.

 

1. Cel mai uscat loc de pe planetă este Antarctica.

ADEVĂRAT/FALS

 

2. Sydney este capitala Australiei.

ADEVĂRAT/FALS

 

3. Mărimea ochiului uman se schimbă pe parcursul vieții unei persoane.

ADEVĂRAT/FALS

 

4. Everest este cel mai înalt munte de pe Pământ.

ADEVĂRAT/FALS

 

5. Unii australieni preferă să trăiască în peșteri și nu în case.

ADEVĂRAT/FALS

 

6. Distanța dintre Rusia și Statele Unite ale Americii este de doar 4 kilometri.

ADEVĂRAT/FALS

 

7. Podul „Golden Gate” este realizat din aur.

ADEVĂRAT/FALS

 

8. Cea mai mare medie de vârstă din lume este în Japonia.

ADEVĂRAT/FALS

 

9. Nu a mai plouat de 40 de ani în Calama, Chile.

ADEVĂRAT/FALS

 

10. Scaunul electric a fost inventat de un dentist.

ADEVĂRAT/FALS

 

Răspunsuri:

1. Cel mai uscat loc de planetă este în zona Văilor Uscate McMurdo din Antarctica. Acolo nu a nins și nu a plouat în anumite regiuni de peste 2 milioane de ani.

 

2. Capitala Australiei nu este Sydney, așa cum credem cei mai mulți dintre noi, ci orașul  numit Canberra.

 

3. Deși corpul nostru se dezvoltă și se modifică în mod considerabil pe tot parcursul vieții, ochii sunt singurul organ care nu își schimbă forma sau mărimea.

 

4. Înălțimea muntelui Everest este de 8 848 metri, însă există un munte pe Pământ care are 10 205 metri; este vorba despre muntele Mauna Kea din Hawaii; baza muntelui este în ocean și doar 4 205 metri sunt la suprafață.

 

5. În Cober Peedy, numeroși localnici s-au mutat din apartamentele lor în vechi mine pentru a se ascunde de climatul foarte fierbinte de acolo. Există electricitate în peșteri, o rezervă de apă, un sistem de canalizare și alte utilități necesare.

 

6. Granița dintre aceste state este reprezentată de mare. Totuși, în mijlocul strâmtorii Bering există două mici insule. Una dintre ele aparține Rusiei, iar cealaltă este teritoriu american. Ele se află la o distanță de doar 4 kilometri.

 

7. Podul modern „Golden (aurit) Gate” nu este realizat din metale prețioase. El și-a primit numele în funcție de strâmtoarea sub care se află.

 

8. Durata medie de viață din Japonia este cea mai mare din toată lumea. Elveția, Singapore, Australia și Spania sunt următoarele state pe această listă.

 

9. În Calama, Chile, ultima dată când a plouat a fost în anul 1972. Înainte de asta, se întâmplase să plouă cu 400 de ani în urmă.

 

10. Această afirmație este adevărată; scaunul electric a fost inventat de către dentistul Alfred Southwick.

Citeste si: 6 semne zodiacale care tind să ia decizii greșite în viață – Și-o fac cu mâna lor!

Crezi că iei decizii corecte sau greșite? Există oameni care au un talent în a lua cele mai proaste decizii. Acest lucru se întâmplă în momentul în care nu știi ce vrei cu adevărat și ce te face fericit.

Astrele ne dezvăluie care sunt semnele zodiacale care tind să ia cele mai greșite decizii și de cele mai multe ori le afectează parcursul vieții. Află care sunt acestea!

SĂGETĂTOR:

Acești nativi sunt persoane spontane și consideră că planurile reduc nivelul de distracție. Săgetătorii tind să ia deciziile repede, mai ales când vin vorba despre noi experiențe.

În plus, tind să aibă mare încredere în oamenii pe care îi cunosc de puțin timp și acest lucru nu este cel mai indicat lucru pentru că ajung să sufere de cele mai multe ori.

CAPRICORN:

Nu ai crede că acești nativi fac asta, însă capricornii nu sunt atât de precauți pe cât par. Uneori au și ei o dorință arzătoare de a face ceva inedit și ieșit din comun pentru a nu rămâne în monotonie.

De cele mai multe roi, acești nativi vor lua decizi greșite în ceea ce privești relațiile intime. Au o parte sălbatică și fac amor cu persoane pe care nu le cunosc uneori, iar apoi ajung să regrete.

BERBEC:

Poate că pentru capricorni este ceva ciudat să fie impulsivi, însă pentru berbeci nu este deloc pentru că aceasta este cea mai predominantă trăsătură a lor. De asemenea, sunt extrem de nerăbdători.

Uneori acționează fără să gândească, din instinct, și de aceea ajung să ia cele mai greșite decizii. Fac mereu ce vor și nu țin cont de sfaturile celor din jur.

GEMENI:

Gemenii au o personalitate duală și sunt mereu în contradicție cu ei înșiși. Acești nativi nu se gândesc mult înainte de a lua o decizie și nici nu se gândesc dacă este cea mai înțeleaptă.

Adevărul este că nativii născuți în gemeni își schimbă starea de spirit de multe ori și totodată părerile despre viață, de aceea, iau deciziile fără să se gândească.

PEȘTI:

În momentul în care un nativi din pești nu vrea să se complice și nu își dorește să aibă bătăi de cap, ia o decizie de moment. Se lasă ghidat de instinct și de inimă de cele mai multe ori.

Dese ori, peștii aleg drumul cel bun, însă când nu se întâmplă așa, este extrem de grav pentru că ajung să sufere enorm în urma deciziilor pe care le iau.

DISTRIBUIȚI