9 tradiții NEOBIȘNUITE de Sfântul Valentin din întreaga lume! A 8-a te va șoca!

De Sfântul Valentin, oamenii obișnuiesc să își arate dragostea prin a trimite flori, cutii de ciocolată și bomboane în formă de inimi cu diverse cuvinte pe ele.

În alte țări, lucrurile sunt puțin mai complicate de atât. Există tot felul de obiceiuri ciudate, tradiții sau superstiții fascinante.

Într-o țară, tipul de ciocolată dictează relația ta cu cineva, iar într-o alta, sărbătoarea marchează începutul unui nou sezon agricol.

Citește mai departe pentru a descoperi cele mai neobișnuite tradiții de Sfântul Valentin din întreaga lume!

 

1. Danemarca
În Danemarca, în loc de trandafiri roșii, iubiții își dăruiesc flori albe presate, numite ghiocei. De asemenea, bărbații oferă femeilor o “gaekkebrev”, care este o rimă amuzantă sau un poem scris pe hârtie și semnat cu nume anonime.

În cazul în care receptorul poate ghici adevăratul expeditor, expeditorul primește un ou de Paște mai târziu în același an.

 

2. Slovenia
În Slovenia, 14 februarie este prima zi de lucrat pe câmp. Sfântul Valentin este unul din sfinții patroni ai primăverii, deci este o zi de bun augur pentru a începe lucrul pe podgorii și câmpii, fiind și data în jurul căreia florile și plantele încep să revină la viață.

De asemenea, oamenii cred că păsările care aterizează în câmpuri le cer în căsătorie pe iubitele lor, și că ei urmează să se căsătorească în ziua respectivă.

3. Italia
Ziua Îndrăgostiților aduce cu sine o tradiție ca fetele nemăritate să se trezească înainte de zori și să-și zărească viitorul soț.

Se presupune că primul om (bărbat sau femeie) văzut va fi acela cu care se va căsători peste un an, sau cineva care îi seamănă foarte mult.

Acum, cuplurile se adună în orașul Verona pentru tururi în stil Romeo și Julieta, unde oamenii pot scrie scrisori de dragoste pentru Julieta și pot reface pașii îndrăgostiților sortiți.

4. Brazilia
Aici, oamenii sar peste 14 februarie și sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților pe 12 iunie. Împreună cu schimbul de cadouri, festivalurile de muzică și spectacolele organizate atrag foarte mulți turiști din afară.

Iubirea nu este doar pentru cupluri. În această zi, ei sărbătoresc alături de prieteni și rude, inclusiv această sărbătoare.

5. Anglia
În Anglia, femeile obișnuiesc să pună frunze de dafin pe perna lor, în fiecare colț, iar restul în centru, pentru a-și visa sortiții. Sau se umezesc frunzele de dafin cu apă de trandafiri și se plasează pe pernele lor.

Ei au chiar și un Moș Crăciun pentru Ziua Îndrăgostiților! În Norfolk, copii așteaptă să-l audă venind pe Jack Valentine, care bate la ușa lor și dispare, lăsând în urmă cadouri.

 

6. Japonia
Obiceiul de a oferi ciocolată este mult mai diferit în Japonia. Aici, oamenii au un concept de a trimite diferite tipuri de ciocolată pentru a exprima natura relației sau a intenției fără a folosi cuvinte.

De exemplu, dacă o femeie oferă cadouri „Giri-Choko” bărbaților față de care nu au nici un interes romantic (prieteni de familie și colegi de muncă), iar „hommei-Choko” (ceea ce înseamnă „favorit”) celor față de care au un interes amoros. În cazul în care ciocolata este făcută de casă, tipul știe că este foarte norocos.

La ei, 14 februarie este o zi în care bărbații stau și așteaptă să fie tratați regește. În schimb, pe 14 martie, bărbații își pot arăta sentimentele reciproce pentru femei oferindu-le lenjerie intimă, bijuterii, îmbrăcăminte și bomboane de ciocolată.

7. China
Ziua Îndrăgostiților în China este Qixi, sau Festivalul celei de-a șaptea nopți, căci cade în ziua a șaptea din luna a șaptea, în fiecare an. În timpul Qixi, femeile pregătesc oferte de pepene galben și alte fructe pentru zeul Zhinu, în speranța de a găsi un soț bun.

Cuplurile se îndreaptă spre templuri pentru a se ruga la fericire și prosperitate. Persoanele singure vizitează templul cuplurilor pentru a cere noroc în dragoste. Fetele nemăritate se roagă la steaua fecioarelor. În această zi, tradiția la ei este să sculpteze pepeni.

 

8. Filipine
Sărbătoarea nunților în masă este ceea ce e special în Filipine de Ziua Îndrăgostiților! Aceasta reunește sute de cupluri în spații deschise din întreaga țară, care urmează să se căsătorească într-o celebrare a nunților masivă.

În 2013, peste 4000 de cupluri s-au căsătorit în același timp în întreaga țară, iar faptul că aveau ocazia să împărtășească acel moment cu atâția oameni este o cultură favorabilă incluziunii.

9. Africa de Sud
Africa de Sud are un obicei neobișnuit ca femeile să își poarte inima pe mâneci de 14 februarie – la propriu! Ele își scriu numele persoanelor de care sunt îndrăgostite pe brațe, iar aceasta este de fapt o tradiție antică romană, ce poartă numele de Lupercalia.

Acesta este modul în care mulți bărbați din Africa de Sud își dau seama de admiratoarele lor secrete.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

sursa: tasta.ro


 

Scrie un comentariu