7 fotografii ale unor locații din anii 1960 atunci și acum

Nu cu mult timp în urmă, un vechi set de cărți poștale de pe biroul fotografului Pablo Iglesias Maurer i-au atras atenția. Erau niște poze cu diferite stațiuni din anii 1960, iar la întrebarea venită din partea unui prieten: ”Cum or arăta acum?”, fotografului i-a venit ideea de a se duce în cercetare și de a face un proiect pe tema aceasta.

El a început să meargă în jurul țării, capturând aceste clădiri odinioară frumoase care acum stau abandonate doar ca amintiri șterse a ceea ce a fost odată.

# 1 Mai mult din piscina interioară de la Grossinger’s

Podeaua cu gresie a fost încălzită, întreaga structură era dispusă cu aer condiționat. Mai presus de toate, frumoasele candelabre “sputnik” din secolul al XVII-lea au aruncat o strălucire peste publicul de mai jos.

Existau săli de exerciții, o sală de gimnastică, salon și o serie de alte facilități. Piscina a rămas vacantă de la sfârșitul anilor 90 și s-a deteriorat atât de mult încât nu se mai poate restaura.

#2 Piscina în aer liber

Piscina în aer liber, de dimensiuni olimpice, construită în 1949 la un cost de 400.000 de dolari (aproximativ 5 milioane de dolari pe piața de astăzi). Nu mai sunt cabane private, încăperi frumoase și saloanele care le înconjurau.

# 3 Sala de mese Poconos

Nuanțele de cafea, roșu și portocaliu din această sală de mese Poconos s-au transformat în verde, culoarea mușchiului care i-a luat locul.

# 4 Homowack Lodge

Homowack Lodge se află acum abandonat pe marginea sudică a celebrului “Belt Borscht”. La nivelul inferior, poate punctul culminant al locului, o alee de bowling cu patru benzi de la Brunswick.

Stațiunea s-a închis la mijlocul anilor 2000.

# 5 Soare și înot

Postat, 1967. “Dragă Jonnie: Dacă erai aici, te-aș lua la o plimbare pe cal, sau altfel am putea merge la golf. Fii bine până te văd, Dr. Waterman.

# 6 Sala de cocktail-uri a stațiunii 

“Relaxare pașnică – relaxare sănătoasă”, spune legenda din spatele post cardului.

#7 Teatrul modern

Titlurile de pe spatele acestei cărți poștale fac acest teatru ca fiind “cel mai modern loc de întâlnire din lume”. Cu o capacitate de 1200, rămâne splendid chiar și în starea din prezent.

Sursa

Citește și articolul:

6 țări unde poți trăi mai bine decât la tine acasă, cu un buget redus

Am găsit 6 locuri magice în întreaga lume, unde se dovedește că este mult mai ieftin și mai ușor de trăit decât ne-am imaginat vreodată. E timpul să îți împachetezi valiza!

Dacă iubești aventura, peisajele de vis și oamenii ospitalieri, ar fi momentul să începi o nouă aventură și să te bucuri de un nou loc, în care să te bucuri de locurile pe care le vezi numai în filme.

Iată unde poți trăi foarte bine cu extrem de puțini bani:

1. Cambogia

Cambodgia este un loc minunat de vizitat dacă ai un buget mai mic. Dar, de asemenea, poți locui acolo permanent, cu un cost relativ scăzut. Pentru doar 5 dolari, pescarii locali îți vor găti o masă delicioasă pe care au prins-o în aceeași zi; cele mai multe fructe de mare aici costă în jur de 1-2 dolari.

2. Vietnam

Coasta de sud-est a Vietnamului este renumită pentru cele 11.000 de hectare de pădure tropicală. Este, de asemenea, unul dintre cele mai bune locuri din Asia pentru scufundări – Vietnam se mândrește cu un mare și frumos recif. Mai mult decât atât, este relativ gratuit de turiști, care a ajutat la găsirea unui loc de trai relativ ieftin – poți plăti doar 150-200 dolari pe lună.

3. Laos

Laos este renumit pentru munții săi frumoși, templele și mănăstirile budiste, precum și cafenelele și barurile plutitoare. Poți trăi bine aici cu doar 9-20 dolari pe zi. Cina te va costa 1-5 dolari și vei putea închiria o bicicletă cu doar 10 dolari americani.

4. Thailanda

Deși este foarte populară pentru turiști și, prin urmare, comparativ mult mai scumpă decât alte țări din Asia, prețurile din Thailanda sunt încă scăzute în comparație cu multe țări din emisfera nordică. Ai posibilitatea să închiriezi un apartament aici pentru 160-320 de dolari pe lună, să iei mâncare cu 1-3 dolari și să închiriezi un moped pentru 63-80 de lire pe lună. Poți trăi în mediul rural – alături de junglele – pentru aproximativ 4 dolari pe zi.

5. India

Această țară dens populată, renumită pentru arhitectura, practicile religioase și caracteristicile naturale, este un alt loc minunat de a trăi cu un buget redus. Poți închiria un apartament aici pentru doi, pentru aproximativ 100-110 $ pe lună. O farfurie de mâncare delicioasă picantă va costa în jur de 60 de cenți și o masă cu mai multe feluri de mâncare în jurul valorii de 1-2 dolari.

6. Nepal

Țara misterioasă a Nepalului este cunoscută ca un centru de spiritualitate în Asia. Este, de asemenea, un rai pentru cei cu un buget redus. Poți mânca bine aici cu doar 1 dolar pe zi. Un apartament cu o cameră în Kathmandu te va costa în jur de 1-2 dolari pe zi, în timp ce o excursie cu rețeaua locală de transport este de doar 20 de cenți.

DISTRIBUIȚI