4 motive ORIBILE pentru care să nu te mai epilezi în zona intimă !

Corpul uman este acoperit de circa 6 milioane de fire de păr, incluzând aici şi părul din cap. 90% din acest păr este într-o creştere continuă şi constantă, în vreme ce celelalte 10 procente stagnează. Iată o scurtă lista de 4 motive pentru care să NU te mai epilezi inghinal!

1. Senzaţie de mâncărime GROAZNICĂ!

Epilatul în zonele intime este făcut de către reprezentanţele sexului frumos, dar şi de către bărbaţi, din motive pur estetice. Este destul de complicat să te epilezi, din cauza formelor corpului şi unghiului din care stai. Dacă nu te epilezi aşa cum trebuie, rişti să te trezeşti cu mâncărimi insuportabile, care să persiste câteva zile bune!

Să încerci să te scarpini în zona intimă peste haine nu are cum să arate bine şi nici să îţi facă bine, însă trebuie să ştii că mâncărimile insuportabile sunt provocate fie de pielea uscată care se descuamează, fie de o inflamaţie care se vindecă.

În cazul în care te-ai epilat cu aparatul de ras şi ai folosit săpun de faţă pentru alunecare, încearcă să foloseşti data viitoare crema sau gelul de ras, deoarece înmoaie pielea mai bine şi provoacă mai puţine iritaţii. Iar pentru a preveni apariţia acelor mici umflături şi tăieturi, foloseşte un aparat de ras nou şi fii mai atentă.

2. Risc de infectare

Te-ai întrebat vreodată la ce serveşte părul pubic? Dacă nu ai avut această curiozitate, dar vrei să afli, iată unul dintre motivele cele mai bune: te protejează împotriva infecţiilor. Iar aici ne referim la infectarea cu diferite bacterii. Părul pubian oferă protecţie împotriva bacteriilor din zona intimă şi a leziunilor pielii, care pot să apară prin frecarea acestei zone.

3. Pericolul contactării herpesului

Este adevărat, nu este un simplu mit! La fel, părul pubian funcţionează ca o barieră naturală împotriva contactării virusului HPV sau herpesului genital.

4. Dacă nu tunzi/razi acest păr, el se va opri din creştere cam în 6 ani, când va atinge lungimea de 110 cm.

Experţii spun că părul de la gene, sprâncene, picioare, mâini şi de pe piept nu atinge niciodată mai mult de 2 cm. Doar 6% din femeile cu vârste între 18 şi 35 de ani îşi lasă părul pubian în stare naturală, 34% îl scurtează cu foarfecele sau aparatul de ras, 31% scapă doar de părul pe care îl considera în exces, iar 28% îl rad complet.


Citeste si:

Scrie un comentariu