10 MODALITĂȚI în care să te faci singur să TE SIMȚI MAI BINE în maxim 15 minute după o zi proastă. Pe mine m-a ajutat de fiecare dată!

Viața este grea și avem mai tot timpul ocupat cu fel de fel de îndatoriri față de alții, de aceea este ușor să uiți să mai faci și lucruri pentru propriul tău bine.

Dacă o să cedezi la un moment dat atunci nu o să mai fii în stare să ajuți pe nimeni, de aceea e important să aloci măcar 15 minute pe zi pentru tine pentru a-ți reîncărca bateriile.

Ai aici câteva modalități în care poți face asta pe parcursul zilei:

1. Fă un duș lung

Du-te la duș și încearcă să te relaxezi închizând ochii și golindu-ți mintea de orice gând. Lasă să se ducă toată tensiunea din corp odată cu apa și nu îți mai pune întrebări.

2. Fă câteva mișcări de dezmorțire

Așează-te pe podea și dezmorțește-ți mușchii făcând câteva mișcări din yoga sau vezi ce-ți cere corpul și oferă-i (câteva genoflexiuni, niște întinderi ușoare pentru spate și brațe etc.).

3. Trage un pui de somn rapid

Du-te pe canapea și trage un somn de 15 min pentru a-și reîncărca bateriile rapid și pentru a-ți goli mintea de orice probleme. Așa îți vei reîncărca bateriile pentur a continua ziua.

4. Du-te afară și stai puțin la soare

Vitamina D te va face să te simți reîmprospătat și relaxat.

5. Joacă un joc simplu care să te relaxeze

Majoritatea dintre noi avem acces la smartphone-uri și astfel avem jocuri pe care le preferăm pentru că ne ajută să ne deconectăm de la lumea reală și să ne relaxăm puțin. Fă și tu asta câteva minute pe zi pentru a-ți reveni.

6. Ascultă muzica preferată

Muzica este unul dintre cele mai mari daruri de la Dumnezeu și cele mai bune stimulente ale unei stări de bine. Folosește-o pentru a-ți readuce culoarea în obraji.

7. Sună un prieten

Sună-ți cel mai bun prieten despre care știi că e acolo să te asculte oricând și descarcă-te. Întreabă-l cum îi merge și lui/ei și revino apoi cu forțe proaspete la muncă.

8. Du-te la o plimbare

Exercițiul fizic știm că reîncarcă bateriile și stimulează starea de bine. Ieși afară și plimbă-te câteva minute pentru a te relaxa.

9. Deconectează-te pentru un moment

Supraîncărcarea cu informații care ne vin din toate părțile este extrem de obositor și o mare problemă în lumea de astăzi. Ia o pauză de la șufoiul constant de informații căruia îi faci față zilnic și deconectează-te pentru 10-15 minute. O să te simți mai bine, o să vezi.

10. Mănâncă snack-urile care îți plac mult

Permite-ți din când în când să bei cafeaua favorită, sau ceaiul favorit sau orice îți face plăcere și folosește-l pe post de premiu pentru munca depusă. O să te relaxeze iar creierul tău o va percepe ca pe o răsplată bine-meritată.


 

Scrie un comentariu