10 beneficii ale berii, pe care nu le știai

Pentru toate aceste beneficii trebuie să consumi bere moderat!

Te simti vinovat că ai băut o bere sau două? N-ar trebui! Contrar la ceea ce crezi, consumul moderat de bere este chiar un lucru bun. Știința a dovedit că berea poate avea multe beneficii asupra sănătății. Bineînțeles, este vorba despre consumul moderat, nu despre excese.

Iată câteva beneficii surprinzătoare pe care le are berea asupra sănătății:

1. Reduce riscul bolilor de inimă

Un studiu realizat în Italia pe 200.000 de subiecți, arată că oamenii care consumă o halbă de bere zilnic au șanse cu 30% mai scăzute de a suferi de o boală de inimă. Această putere protectoare a berii se datorează antioxidanților naturali ai acesteia, numiți fenoli. Același studiu a arătat, totuși, că un consum prea mare de bere nu mai este benefic, ci chiar crește riscul de a suferi de o boală de inimă.

2. Poate preveni apariția bolii Alzheimer

Poate unul dintre cele mai remarcabile beneficii ale berii este abilitatea acestuia de a proteja organismul împotriva bolii Alzheimer. Mai multe studii au ajuns la concluzia că oamenii care consumă bere în mod regulat sunt cu 23% mai puțin dispuși să dezvolate diferite forme de demență și deteriorare cognitivă, inclusiv Alzheimer. Se crede că siliciul din bere protejează creierul de efectele dăunătoare ale aluminiului din corp, principala cauză a bolii Alzheimer.

3. Scade riscul de a face diabet

Acesta este un alt beneficiu remarcabil al consumului moderat de bere. Potrivit unui studiu realizat în 2011, la Universitatea Harvard, pe 38.000 de bărbați, cei care au băut de la o bere până la două pe zi, au avut un risc mai scăzut cu 25% de a face diabet de tipul 2.

Conținutul de alcool din bere crește sensibilitatea insulinei, ceea ce ajută la prevenirea diabetului. Mai mult, conținutul ridicat de fibre din bere joacă un rol important în menținerea unei diete sănătoase a oamenilor care suferă de diabet.

4. Previne pietrele la rinichi

Un studiu realizate în Finlanda a arătat că riscul de face pietre la rinichi scade cu până la 40% ca urmare a unui consum moderat de bere. Acest beneficiu este ridicat conținutului mare de apă din bere, 93%, care ajută la eliminarea toxinelor din corp și menține funcționarea corezpunzătoare a rinichilor. De asemenea, conținutul de hamei folosit la fabricarea berii încetinește eliberarea calciului din oase, ceea ce reduce formarea de pietre la rinichi prin pierderea calciului.

5. Scade riscul de a face cancer

Berea conține un antioxidant important, cunoscut ca xanthohumol. Acesta este recunoscut pentru proprietățile sale puternice anti-cancer, care ajută la evitarea formării celulelor canceroase în corp. În special la bărbați, consumul moderat de bere ajută la prevenirea cancerului de prostată.

6. Reduce nivelul colesterolului 

Dacă vrei o metodă plăcută și neobișnuită de a micșora nivelul colesterolului din organism, consumul moderat de bere poate fi soluția. Orzul folosit la fabricarea berii conține un tip de fibră solubilă cunoscută ca beta-glucans, despre care s-a dovedit faptul că ajută la diminuarea colesterolului.

7. Ajută la menținerea tensiunii arteriale

Potrivit unui studiu realizate la Harvard, pe femei cu vârsta cuprinsă între 25 și 40 de ani, cele care au consumat bere în cantități moderate pentru o perioadă lungă au fost mai slab predispuse să aibă tensiunea ridicată, față de cele care au consumat vin sau alte băuturi alcoolice.

8. Fortifică oasele

Berea conține nivele decente de siliciu, un element asociat cu sănătatea oaselor. Un studiu realizat pe persoane în vârstă a arătat că persoanele care au consumat 1 pahar sau 2 pe zi de bere, aveau o densitate a oaselor mai mare și că erau mai puțin predispuși la fracturi.

9. Ajută la tratarea mătreții

Un alt lucru interesant despre bere este faptul că poate constitui una dintre cele mai bune tratamente naturale împotriva mătreții, datoriă conținutului ridicat de drojdie și vitamina B. Doar clătește-ți părul cu bere o dată sau de două ori pe săptămână pentru a scăpa de mătreață și vei avea un păr moale și strălucitor.

10. Scade riscul accidentului celebral vascular

Un studiu realizat de American Stroke Association a arătat că oamenii care consumă cantități moderate de bere pot reduce riscul de a accident vascular cu până la 50%. Cercetătorii de la Harvard susțin că berea previne formarea cheagurilor de sânge care blochează fluxul sangvin către inimă, gât și creier, ceea ce reprezintă o cauză a accidentului vascular ischemic.

Ține minte că pentru toate aceste beneficii trebuie să consumi bere moderat. Un consum excesiv va face mai mult rău decât bine.

sursa: dor.ro


 

Scrie un comentariu